Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kymenlaaksoon 1,13 miljoonaa Leader-rahaa kahdeksi vuodeksi – Sepra painottaa yritys- ja elinkeinohankkeita

Kymenlaaksossa Leader-tuella voidaan rahoittaa noin 1,13 miljoonalla eurolla yleishyödyllisiä hankkeita ja pienyritysten kehittämistä ja laajentamistoimia tänä ja ensi vuonna.

Leader-rahoitusta myöntävät Leader Sepra Kotkan, Haminan, Pyhtään, Virolahden ja Miehikkälän alueilla sekä Pohjois-Kymen Kasvu Kouvolan ja Iitin alueilla.

Maa- ja metsätalousministeriön sekä kuntarahan osalta alueen kuntien vuosille 2021-2022 myöntämästä rahoituspotista Leader Sepran osuus on lähes 650 000 euroa ja Pohjois-Kymen Kasvun osuus 480 000 euroa.

– Leader Sepran hallituksen linjauksen mukaisesti painotus hankevalinnassa on siirtymäkaudella yritys- ja elinkeinollisissa hankkeissa. Myös yhdistysten toiminnalla voidaan tukea paikallisen elinvoimaisuuden kehittymistä, eli kaikissa hankeideoissa voi olla yhteyksissä toimistolle, kehoittaa Leader Sepran toiminnanjohtaja Marjo Tolvanen tiedotteen mukaan.

Leader-rahoitus on julkista tukea, josta EU:n maaseuturahaston osuus on 42 prosenttia, valtion 38 prosenttia ja alueen kuntien 20 prosenttia. Tuetuissa hankkeissa ja yritysten kehittämistoimissa on aina mukana myös yksityistä rahoitusta.

Leader-toiminta on paikallista kehittämistä oman asuinseudun parhaaksi. Suomessa on 54 ja koko EU:n alueella yli 2000 Leader-ryhmää, jotka myöntävät rahoitusta yrittäjien, yhdistysten ja muiden yhteisöjen hankkeille.