Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Salmen sillan remontti katkaisee Hurttalantien huomenna tai keskiviikkona – kiertotie käytössä kesäkuun loppuun

Vaalimaanjoen ylittävän Salmen sillan remontti Hurttalantiellä etenee tällä viikolla toiseen vaiheeseen. Tämä tarkoittaa samalla sitä, että liikenne ohjataan kiertotielle.

– Urakkasuunnitelman mukaan liikenne ohjataan kiertoreitin kautta kesäkuun loppuun asti. Varsinaisesti koko siltaurakka on valmis syksyllä, rakennusurakan valvoja Jussi Kurhinen kertoo.

Tie sillan yli katkaistaan joko tiistaina tai keskiviikkona tällä viikolla. Hurttalantien liikenne siirtyy sen myötä kulkemaan Muurikkalantien kautta.

– Hauhian kautta olisi ollut lyhyempi reitti, mutta siellä vastaan tulevat yksityiset tiet, joten emme voi sinne liikennettä ohjata, Jussi Kurhinen toteaa.

Salmen sillan korjaaminen tuli ajankohtaiseksi sillan kunnon takia. Silta oli ehtinyt jo elinkaarensa ehtoopuolelle. Työt sillalla aloitettiin helmikuussa.

Siltaurakka on Kaakkois-Suomen ely-keskuksessa nivottu yhteen Pyhtään Siltakylän sillan remontin kanssa. Yhteensä näiden siltojen kunnostaminen maksaa noin 754 000 euroa.

Nyt siirrymme sillan keskiosan kimppuun, sen takia liikenne pitää pysäyttää ja ohjata kiertotielle.

Salmen sillalla uusittiin ensimmäisessä vaiheessa sillan reunapalkit ja myös reuna-alueita kunnostettiin.

– Nyt siirrymme sillan keskiosan kimppuun, sen takia liikenne pitää pysäyttää ja ohjata kiertotielle, Kurhinen selvittää.

Kurhisen mukaan sillan korjausurakka on edennyt tähän mennessä kokonaisuutena hyvin ja aikatauluista on pystytty pitämään kiinni.