Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Riskiryhmien ajanvaraus koronarokotuksiin alkoi uudelleen tänään

Sairauden tai tilan vuoksi riskiryhmiin kuuluvien rokotukset laajenevat Kymenlaaksossa. Ajanvaraus riskiryhmille käynnistyi uudelleen tänään.

1. riskiryhmään kuuluvien rokotukset laajenivat ikäryhmälle 18–64-vuotiaat, jotka voivat nyt varata rokotusaikoja. Kymsote perui aikaisemmin tämän ryhmän rokotukset Astra Zenecaan liittyneiden kysymysten takia. Peruutuksia tuli muutama viikko sitten tästä syytä parisen tuhatta Kymsoten alueella. Nyt peruutuksen kohteiksi joutuineisiin ihmisiin otetaan uudelleen yhteyttä. Pulinsoitot ovat jo alkaneet. Myös 1. riskiryhmään kuuluvat 65–69-vuotiaat voivat edelleen hakeutua rokotuksiin.

2. riskiryhmään kuuluvien rokotukset laajenevat ikäryhmään 60–64-vuotiaat. Myös heidän ajanvarauksensa alkoi maanantaina. Myös 2. riskiryhmään kuuluvat 65–6 -vuotiaat voivat edelleen hakeutua rokotuksiin.

70 vuotta täyttäneiden ja tätä vanhempien rokotukset ovat käynnissä. Aikoja voi varata edelleen.

Joukkorokotukset ovat edenneet tällä viikolla noin 5 000 rokotuksen viikkotahtia eri puolilla Kymenlaaksoa. Viime viikolla on rokotettu pääasiassa 70–74 -vuotiaita ja edelleen rokotetaan myös tätä vanhempia. Kaikki 70 vuotta täyttäneet voivat edelleen hakeutua rokotuksiin.

Kymenlaakson väestöstä noin 22 prosenttia on saanut koronarokotuksen ensimmäisen rokoteannoksen ja 2,3 prosenttia myös kakkosannoksen. Kymenlaaksossa oli annettu viime viikon lopulla yhteensä 38 907 koronarokotusta. 80 vuotta täyttäneistä on rokotettu jo noin 90 prosenttia, 75–79-vuotiaista on rokotettu noin 85 prosenttia ja 70–74-vuotiaista noin 52 prosenttia.

Kymsote suosittelee ajanvarauksessa käytettäväksi sähköistä ajanvarausta.