Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sydänviikon tapahtumia ei nähdä tänäkään keväänä, mutta toiveissa on päästä järjestämään tapahtumia syksyllä

Miehikkälä-Virolahden sydänyhdistys joutui siirtämään sydänviikon tapahtumat syksyyn. Toiveena oli, että tänä keväänä viikkoa voitaisiin viettää normaalisti, mutta toisin kävi. Koronatartuntoja on Kymenlaaksossa paljon, ilmaantuvuusluku 100 000 asukasta kohti on reilusti yli 100.

– Tämä on vaikuttanut niin, että emme täällä Kaakonkulmallakaan vietä sydänviikkoa erilaisin tapahtumin, sanoo yhdistyksen jäsensihteeri Marja Koukkula.

Tämän vuoden sydänviikon teema on ”Iloa ruoasta” ja kohderyhmänä erikoisesti on lapset ja lapsiperheet, mutta viikon teema koskettaa yhtälailla kaikkia ihmisiä.

– Tehkäämme ateriahetkistä juhlahetkiä, olemme yksin tai perheenä, pöydän ympärillä. Tehdään sydänystävällistä ruokaa, käytetään kasviksia täydentämään ateriaa ja antamaan siihen väriä sekä tietenkin marjoja jälkiruoaksi. Iloa saa myös kauniisti esille pannusta ateriasta ja kattauksesta. Siispä tavoitteena on sydänviikolla tarjota itselle tai perheelle sydänystävällinen värikäs ateria, Koukkula esittää.

Sydänviikon teemaan liittyvää materiaalia on toimitettu neuvoloihin ja terveysasemille.

– Jokainen voi nauttia keväästä, seurata sen tuloa lintujen muuton ja kasvien esiin puhkeamisen myötä ja nauttia kevätpäivistä ulkoillen. Sydänviikolla voi ilahduttaa ystäviä kysymällä kuulumisia tai tiellä ohimennen tavatessa lähettää hymyn iloisen tervehdyksen kera.

Tehkäämme ateriahetkistä juhlahetkiä, olemme yksin tai perheenä, pöydän ympärillä.

Sydänviikoksi ja kesään ja syksyyn suunniteltuja tapahtumia järjestetään, kun tilanne antaa myöten kokoontumisille niin sisä- kuin ulkotiloissakin. Tapahtumista ilmoitetaan Kaakonkulman seurapalstalla.

– Siihen asti muistetaan pestä käsiä, yskiä hihaan, käyttää maskia, huolehtia turvaväleistä ja käydä hakemassa rokote, kun oma vuoro tulee, Koukkula muistuttaa.

Valtakunnallista sydänviikkoa vietetään 18.–25. huhtikuuta.