Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helikopterit pörräävät ensi tiistaista alkaen Vaalimaalla ja siitä länteen päin puiden raivaustöissä

Reunapuiden oksinta helikopterilla käynnistyy Kymenlaakson Sähköverkon alueella ensi tiistaina. Raivaus aloitetaan Vaalimaalta ja tehtävä etenee siitä länteen päin.

Kymenlaakson Sähköverkko kertoo tiedotteessaan, että raivaustyöt tehdään sähkön toimitusvarmuuden parantamiseksi. 20 kV johtoalueelle ulottuvien reunapuiden oksia karsitaan helikopterin avulla. Oksinta käynnistyy tiistaina ja se kestää alustavan arvion mukaan juhannukseen saakka.

Alueet, joihin reunapuiden oksinta helikopterilla kohdistuu tänä vuonna ovat Hamina, Virolahti, Kotkan itäosat ja Miehikkälä.

Helikopteriraivauksen alueita pystyy katsomaan Kymenlaakson sähköverkon verkkosivuilta löytyvästä investointikartasta.

Yhtiö tiedottaa työn etenemisestä tekstiviesteillä, uutiskirjeillä, verkkosivuilla ja sosiaalisen median kanavissa sekä alueen lehdissä.

Erityisesti taajamissa helikopteriraivaus herättää huomiota. Taajamissa raivaukseen osallistuu toteuttavan urakoitsijan puolesta aina kaksi ”alamiestä”, joiden tehtävänä on sekä avustaa helikopterilentäjää että huolehtia siitä, että varoetäisyydet sahaukseen säilyvät riittävänä, ja ettei vaaratilanteita pääse syntymään.

Sahauskopteriin on pidettävä vähintään 90 metrin turvaetäisyys. Raivaustyö saattaa myös aiheuttaa lyhytkestoisia sähkökatkoja, jos oksia pääsee putoamaan johtojen päälle.

Raivaustyö tehdään ilmajohtomääräysten mukaisesti puiden ja johtojen riittävän etäisyyden varmistamiseksi. Tavoitteena on sähkökatkojen ehkäiseminen. Metsäisillä alueilla vikoja tulee helposti, kun puut esimerkiksi tuulen vaikutuksesta tai lumen painosta taipuvat sähkölinjoille.

Raivaustyö tehdään helikopterisahauksena, sillä maasta käsin työ olisi usein mahdotonta toteuttaa. Raivaamalla liian lähelle linjoja kurottavat oksat, voidaan sähkökatkoja ehkäistä jo ennakolta.

Urakasta vastaa HeliAir Sweden AB.