THL: Kotkassa kaksi uutta koronatartuntaa, samoin Haminassa – Sairaalahoidossa on kaksi koronapotilasta

Kymsoten alueella on todettu tähän mennessä yhteensä 1 403 koronavirustartuntaa.

Kymsoten alueella on todettu tähän mennessä yhteensä 1 403 koronavirustartuntaa. Arkistokuva. Kimmo Seppälä

Johanna Vehkaluoto, STT

Kymsote tiedottaa, että sen alueella on todettu tänään yksi uusi koronavirustartunta.

THL:n tilastojen mukaan Kotkassa on todettu kaksi uutta koronavirustartuntaa, samoin Haminassa. Pyhtäällä, Virolahdella, Miehikkälässä ja Kouvolassa ei ole todettu uusia tartuntoja.

Kotkassa on tähän mennessä todettu yhteensä 476 koronavirustartuntaa, Haminassa 184, Pyhtäällä 45, Virolahdella 23 ja Miehikkälässä viisi. Kouvolassa tartuntoja on todettu yhteensä 664.

Kymsoten alueella on todettu tähän mennessä yhteensä 1 403 koronavirustartuntaa. Sairaalahoidossa on kaksi koronaviruspotilasta.

Suomessa 280 uutta tartuntaa

Suomessa on todettu 280 uutta koronavirustartuntaa, kertoo THL. Koronatapausten määrä on kääntynyt viimeisen viiden viikon aikana selvästi laskuun.

Todettujen tartuntojen määrä vastaa STM:n ja THL:n mukaan tällä hetkellä viime vuodenvaihteen ja loka-marraskuun 2020 tilannetta.

Viime viikon aikana raportoitiin yli 1 900 uutta tartuntaa. Määrä on 60 prosenttia pienempi kuin maaliskuun alkupuolella epidemian huippuviikolla 10, jolloin tartuntoja todettiin yli 4 900.

Kymsoten ja THL:n luvuissa voi olla eroja

Kymsoten ja THL:n ilmoittamissa tapausmäärissä on eroja. THL:n tilastoissa näkyvät sellaiset henkilöt, jotka asuvat tai on muutoin hoidettu Kymsoten ulkopuolella, mutta ovat kirjoilla Kymenlaaksossa. Kymsote kohtelee heikosti positiivisia laboratoriovastauksia samoin kuin vahvoja, mutta THL:n tartuntatautirekisteriin nämä eivät päädy. Lisäksi THL:n ja Kymsoten tilastotiedot voivat päivittyä takautuvasti.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka