Osa vaalivirkailijoista ja vaalitoimikuntien henkilöstöstä on oikeutettu koronarokotteeseen – Kymsotessa heidän rokottamisensa on parhaillaan käynnissä

Rokotettavia vaalitoimihenkilöitä on noin 50–60 Etelä-Kymenlaaksossa ja saman verran maakunnan pohjoisosassa.

Osa vaalivirkailijoista ja vaalitoimikuntien henkilöistä on oikeutettu koronarokotteeseen. Kymsotessa heidän rokotuksensa on aloitettu. Vesa Vuorela

Vilma Kärkkäinen

Kymsotessa on aloitettu kuntavaalien 2021 vaalivirkailijoiden ja vaalitoimikuntien henkilöstön koronarokotukset.

Rokotukseen on valtioneuvoston 16. huhtikuuta tekemän asetuksen mukaan oikeus niillä vaalivirkailijoilla, jotka hoitavat koti- ja laitosäänestyksiä, sekä vaalitoimikuntien puheenjohtajilla, varapuheenjohtajilla, jäsenillä ja varajäsenillä.

Kymsoten rokotuskoordinaattori Tanja Metsola kertoo, että kaikkiaan rokotettavia vaalivirkailijoita ja vaalitoimikuntien jäseniä on Etelä-Kymenlaaksossa noin 50–60, ja Pohjois-Kymenlaaksossa suunnilleen saman verran.

– Rokote on tietenkin vapaaehtoinen, ja jokainen siihen oikeutettu valitsee itse ottaako sen. On myös tietty määrä ihmisiä, jotka valitsevat olla ottamatta sitä. Vaalivirkailijat, jotka menevät koteihin, varmasti haluavat ottaa rokotteen, Metsola arvioi.

Rokottaminen on käynnissä

Metsola kertoo, että vaalihenkilöstön rokotuksista on tiedotettu kuntia, jotka ovat olleet yhteydessä niihin henkilöihin, joilla rokotukseen on oikeus.

– Kunnilla on parempi tieto, että keitä nämä henkilöt ovat, joita asia koskee, ja siksi tieto on kulkenut kuntien kautta. Rokotukseen oikeutetut henkilöt voivat varata rokotusajan puhelimitse, ja osa heistä on sen jo varannutkin. Ensimmäiset heistä on myös jo rokotettu viime viikolla, Metsola sanoo.

Hän huomauttaa, että osa rokotteeseen oikeutetuista on varmasti jo saanut rokotteen myös siksi, että ovat yli 65-vuotiaita tai kuuluvat riskiryhmiin.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka