Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nuorisotalot ja kirjastojen oleskelutilat avataan pitkästä aikaa, rajoitukset helpottavat Kaakonkulmalla ensi maanantaista alkaen

Kaakon kaksikon johtoryhmä päätti lieventää koronarajoituksia ensi maanantaista lähtien. Lievennykset noudattelevat Kymenlaakson koronakoordinaatioryhmän keskiviikkona päivittämiä suosituksia.

Kaakonkulmalla rajoitusten lieventäminen tarkoittaa muun muassa sitä, että nuorisotalot ja kirjastojen oleskelutilat avataan nyt pitkästä aikaa.

Nuorisotaloissa eli Kiwissä, Pleississä ja Klamilan nuortentalolla voidaan maanantaista alkaen kokoontua normaalisti ilman ryhmäkoon rajoitusta, mutta kuitenkin siten, että toiminnassa voidaan noudattaa turvavälejä ja THL:n hygieniasuosituksia.

Kirjastojen kohdalla taas oleskelutilat avataan asiakkaiden käyttöön siten, että turvavälejä voidaan noudattaa. Myös kirjastoautojen liikennöinti aloitetaan ja Virolahden omatoimikirjasto aukeaa.

Myös ryhmäharrastustoiminta pääsee paremmin nyt liikkeelle. Vuonna 2003 syntyneiden ja sitä nuorempien ryhmäharrastustoiminta sisällä ja ulkona on mahdollista ilman ryhmäkoon rajoitusta.

Aikuisten ryhmäharrastustoiminta ulkona sallitaan enintään kuuden henkilön ryhmissä, mutta aikuisten ryhmäharrastustoiminta sisätiloissa on edelleen toistaiseksi keskeytetty.

Myös ryhmäharrastustoiminta pääsee paremmin nyt liikkeelle.

Vuonna 2003 syntyneiden ja sitä nuorempien peli-, kilpailu- ja ottelutoiminta on sallittu sisä- ja ulkotiloissa. Yleisön osalta tulee noudattaa aluehallintoviraston antamia määräyksiä kokoontumisrajoituksista sekä muita yleisötilaisuuksiin liittyviä ohjeita. Kokoontumisrajoitus yleisötilaisuuksiin on 16.5. asti Kymenlaaksossa kuusi henkilöä.

Pukuhuoneissa ja muissa yhteisissä sosiaalitiloissa on voimassa vahva maskisuositus kaikille 12 vuotta täyttäneille.

Kaikessa toiminnassa on muistettava edelleen turvavälien ylläpitäminen ja hygienia valtakunnallisten suositusten mukaisesti.

Etelä-Suomen aluehallintoviraston määräyksellä kaikki yli 6 hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset on kielletty 16.5.2021 asti. Enintään 6 hengen tilaisuuksia sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan kuitenkin järjestää edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen viime syyskuussa antamaa ohjetta.

Edelleen ei siis tule järjestää yli 6 hengen yksityistilaisuuksia tai perhejuhlia, eikä tällaisiin pidä myöskään osallistuta.

Kuntien kulttuuritilat ja kirjastot eivät ole käytettävissä tapahtumille.

Klamilan nuortentalon kuntosalin avaamista suunnitellaan yhteistyössä Kymsoten kanssa ja asiasta tiedotetaan kun avaaminen onnistuu.

Varhaiskasvatus ja perusopetus toimivat normaalisti Kaakon kaksikon alueella. Yläkoulujen oppilaille ja kuudesluokkalaisille suositellaan vahvasti maskin käyttöä koulupäivän ja koulukuljetusten ajan.

Virolahden lukio toimii lähiopetuksessa tarkoin koronajärjestelyin.

Vahvat suositukset kasvomaskien käytöstä ovat muutenkin voimassa Kymenlaaksossa yli 12-vuotiaille. Kymsote on suositellut alueen työnantajia järjestämään etätyötä kaikissa sellaisissa työtehtävissä, joissa se on mahdollista.

Kymsote suosittelee myös välttämään kaikkea ei-välttämätöntä matkustamista ulkomaille ja harkitsemaan tarkkaan myös kotimaan matkustamista. Tämän lisäksi Kymsote rajoittanut vierailijoiden pääsyä sairaaloihin.