THL: Kotkassa on todettu yksi uusi koronavirustartunta – Sairaalahoidossa on kaksi koronapotilasta

Koko pandemian aikana koronatartuntoja on raportoitu Suomessa yhteensä 87 529.

Kymsote tiedottaa, että sen alueella on todettu kolme uutta koronavirustartuntaa. Arkistokuva. Kimmo Seppälä

Saara-Miira Kokkonen , Johanna Vehkaluoto

Kymsote tiedottaa, että sen alueella on todettu tänään kolme uutta koronavirustartuntaa.

THL:n tilastot kertovat, että Kotkassa on todettu yksi uusi koronatartunta, muissa Etelä-Kymenlaakson kunnissa tai Kouvolassa ei ole todettu uusia tartuntoja.

Kotkassa on tähän mennessä todettu yhteensä 496 koronavirustartuntaa, Haminassa 186, Pyhtäällä 45, Virolahdella 22, Miehikkälässä viisi ja Kouvolassa 676.

Kymsoten alueella on todettu tähän mennessä yhteensä 1 443 koronavirustartuntaa. Sairaalahoidossa on kaksi koronaviruspotilasta.

Suomessa 184 uutta koronatartuntaa

Suomessa on raportoitu 184 uutta koronavirustartuntaa, kertoo THL. Kahden viime viikon aikana tartuntoja on todettu 2 984, mikä on 1 653 tapausta vähemmän kuin edeltävien kahden viikon aikana.

Tartunnat ovat olleet laskussa viikkotasolla nyt yhtäjaksoisesti maaliskuun puolestavälistä lähtien. Myös tartuntojen ilmaantuvuusluku jatkaa laskuaan.

Koko maan ilmaantuvuusluku viimeisten kahden viikon ajalta on noin 54 tartuntaa sataatuhatta ihmistä kohden. Edeltävien kahden viikon aikana luku oli vajaat 84.

Koko pandemian aikana koronatartuntoja on raportoitu Suomessa yhteensä 87 529.

Kymsoten ja THL:n luvuissa voi olla eroja

Kymsoten ja THL:n ilmoittamissa tapausmäärissä on eroja. THL:n tilastoissa näkyvät sellaiset henkilöt, jotka asuvat tai on muutoin hoidettu Kymsoten ulkopuolella, mutta ovat kirjoilla Kymenlaaksossa. Kymsote kohtelee heikosti positiivisia laboratoriovastauksia samoin kuin vahvoja, mutta THL:n tartuntatautirekisteriin nämä eivät päädy. Lisäksi THL:n ja Kymsoten tilastotiedot voivat päivittyä takautuvasti.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka