Koronarokotukset 50-59 -vuotiaille käynnistyvät ensi viikolla Kymenlaaksossa – Rokotusaikoja voi varata porrastetusti torstaista alkaen

Kymsotessa toivotaan, että asiakkaat käyttäisivät ensisijaisesti sähköistä ajanvarausta.

50-59 -vuotiaiden kymenlaaksolaisten koronarokotukset käynnistyvät ensi viikolla. Arkistokuva. Mirja Hussain

Johanna Vehkaluoto

50-59 -vuotiaiden kymenlaaksolaisten koronarokotukset käynnistyvät ensi viikolla. Jotta ajanvaraus olisi sujuvampaa, se avataan porrastetusti. 55–59-vuotiaat voivat varata aikoja torstaista 6. toukokuuta alkaen ja 50–54-vuotiaat tiistaista 11. toukokuuta alkaen.

Kymsotessa toivotaan, että asiakkaat käyttäisivät ensisijaisesti sähköistä ajanvarausta. Mikäli sähköisen ajanvarauksen käyttö ei ole mahdollista, rokotukseen voi varata ajan myös puhelimitse.

– Aina kun ajanvaraus avautuu uudelle ryhmälle, niin sähköinen kuin puhelinajanvarauskin käyvät vilkkaina. Mikäli sähköisessä ajanvarauksessa on ruuhkaa, pyydämme yrittämään myöhemmin uudelleen, neuvotaan Kymsoten tiedotteeessa.

Rokotusaikoja on hyvin tarjolla

Ensimmäiset rokotusajat 50–59 -vuotiaille ovat tarjolla ensi viikolla.

– Ajanvaraus on auki ja rokotukset ovat käynnissä edelleen myös kaikille sairauden tai tilan vuoksi riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluville. Samoin 60-vuotiaat ja kaikki tätä vanhemmat voivat edelleen varata rokotusaikoja. Rokotusaikoja on tällä hetkellä hyvin tarjolla rokotuspisteissä eri puolilla Kymenlaaksoa.

Sähköisessä ajanvarauksessa on käyttökatko perjantaina 7. toukokuuta kello 21 alkaen. Käyttökatko johtuu potilastietojärjestelmän päivityksestä ja päättyy arviolta lauantaina aamupäivällä.

Lisää tietoa ajanvarauksesta löytyy Kymsoten nettisivuilta.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka