THL: Kotkassa on todettu yksi uusi koronatartunta – Kymsotessa on viimeisen viikon aikana tutkittu 2 262 koronanäytettä

Suomessa on raportoitu 143 uutta koronavirustartuntaa.

Kymsote tiedottaa, että sen alueella on todettu maanantaina yksi uusi koronatartunta. Arkistokuva. Risto Aalto

Johanna Vehkaluoto, STT

Kymsote tiedottaa, että sen alueella on todettu maanantaina yksi uusi koronavirustartunta.

THL:n tilastojen mukaan Kotkassa on todettu yksi uusi koronavirustartunta. Muissa Etelä-Kymenlaakson kunnissa ja Kouvolassa ei ole todettu uusia tartuntoja.

Kotkassa on tähän mennessä todettu yhteensä 505 koronatartuntaa, Haminassa 188, Pyhtäällä 45, Virolahdella 22 ja Miehikkälässä viisi. Kouvolassa tartuntoja on yhteensä 682.

Kymsoten alueella on todettu yhteensä 1 460 koronavirustartuntaa. Sairaalahoidossa on kaksi koronaviruspotilasta.

Viime vuoden maaliskuun alun jälkeen Kymsotessa on tutkittu yhteensä 76 289 näytettä. Viimeisen viikon aikana näytteitä on tutkittu 2 262​​​​.​

Suomessa 143 uutta koronatartuntaa

Suomessa on raportoitu 143 uutta koronavirustartuntaa, kertoo THL. Viimeisen kahden viikon aikana tartuntoja on raportoitu 2 853, mikä on 867 vähemmän kuin sitä edeltävien kahden viikon aikana.

Pandemian alusta lähtien Suomessa on todettu 88 866 tartuntaa.

Kymsoten ja THL:n luvut voivat poiketa toisistaan

Kymsoten ja THL:n ilmoittamissa tapausmäärissä on eroja. THL:n tilastoissa näkyvät sellaiset henkilöt, jotka asuvat tai on muutoin hoidettu Kymsoten ulkopuolella, mutta ovat kirjoilla Kymenlaaksossa. Kymsote kohtelee heikosti positiivisia laboratoriovastauksia samoin kuin vahvoja, mutta THL:n tartuntatautirekisteriin nämä eivät päädy. Lisäksi THL:n ja Kymsoten tilastotiedot voivat päivittyä takautuvasti.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka