Kymenlaaksolaisista ensimmäisen rokoteannoksen saanut 39,5 prosenttia – rokotukset etenevät nuorempin ikäluokkiin ja 7 000 rokotteen viikkovauhdilla

Kymenlaaksossa koronaa vastaan on rokotettu nyt lähes 40 prosenttia väestöstä. Rokotukset siirtyvät kesäkuun alussa nuorempiin ikäluokkiin. Arkisto / Tuire Punkki

Kymenlaaksolaisista 39,5 prosenttia on saanut koronarokotuksen 1. annoksen, tiedottaa Kymsote.

Rokotukset etenevät koko ajan asteittain nuorempiin ikäluokkiin. Tällä viikolla alkoivat 50–59-vuotiaiden rokotukset. Uuden ikäryhmän lisäksi kaikki tätä vanhemmat sekä sairauden tai tilan vuoksi 1 ja 2 riskiryhmiin kuuluvat yli 16-vuotiaat voivat edelleen hakeutua rokotuksiin.

Rokotukset etenevät parhaillaan noin 7 000 rokotuksen viikkotahtia.

Kymenlaaksossa on annettu 64 5441. rokotusannosta, lisäksi 2. rokoteannoksia on annettu 7 791. Kymenlaaksolaisista 39,5 prosenttia on saanut koronarokotuksen 1. rokotusannoksen: yli 80-vuotiaista on rokotettu 91,8, 75–79-vuotiaista 91,8, 70-74-vuotiaista 89,7, 65–69-vuotiaista 79,1 ja 60–64-vuotiaista 70,7 prosenttia.

Helatorstaina ei annettu rokotuksia, sen sijaan huomenna lauantaina rokotetaan suurimmissa rokotuspisteissä Kouvolassa ja Kotkassa, tällöin annetaan noin 960 rokotusta.

Kymenlaaksolaisista 4,8 prosenttia on saanut myös 2. rokotusannoksen. Kakkosrokotusten määrä kasvaa merkittävästi lähiviikkoina, sillä viikolla 20 alkavat ikääntyneimpien 2. rokotukset.

Kymsote muistuttaakin asiakkaitaan saapumaan 2. rokotuksiin sovittuna aikana.

– Rokotusaika annettiin ensimmäisen rokotuskerran yhteydessä ja se on merkitty ohjeeseen, joka tuolloin annettiin. Hienoa, jos ikääntyneiden omaiset ja läheisetkin voivat huolehtia, että ikääntynyt muistaa tulla 2. rokotukseen. Kakkosrokoteannos on aina tärkeä ottaa, koronarokotuskoordinaattori Tanja Metsola muistuttaa tiedotteen mukaan.

Touko-kesäkuun vaihteessa rokotuspisteissä annetaan paljon 2. rokotuksia. Koko ajan annetaan myös 1. rokotuksia, mutta rokotusten eteneminen nuoremmissa ikäryhmissä hidastuu huomattavasti.

Tämänhetkisen arvion mukaan 40–49-vuotiaiden rokotukset alkavat kesäkuussa, ajanvaraus avautuu jo toukokuun puolella. Myös 30–40-vuotiaiden rokotukset käynnistyvät kesäkuussa. Näin nuorimpien ikäryhmien eli 20–29-vuotiaiden ja 16–19-vuotiaiden rokotukset pääsevät arvion mukaan alkamaan heinäkuussa.

Kakkosrokotukset annetaan 12 viikon kuluttua ensimmäisestä rokotusannoksesta, joten nuorimpien kohdalla ne ajoittuvat loka-marraskuuhun.

Mikäli Kymsoteen saatavat rokotemäärät kasvavat, voidaan rokotuksissa edetä nopeamminkin.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka