Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Klamilan kalasataman suunnittelijoille

Kalasatamahan on rahoitettu enimmäkseen valtion rahoilla; armeijan, rajavartion, merivoimien, elyn ja EU-rahoilla jokseenkin kokonaan.

Sinnehän on esimimerkiksi varattu helikopterien laskeutumisalue, joka vaatii tilaa. Sinne on jo rakennettu varastohalleja sekä ollaan lisäämässä ”caravaanareille aluetta.”

Sopiiko sellainen turvalliseksi alueeksi, kun esimerkiksi isot helikopterit siihen laskeutuvat tuodessaan joukkoja tai mahdollisia merihaaverin tai sairaskohtauksen uhreja.

Caravaanareille riittää aluetta Salniemen varrelta hiihtomäelle, ja pitemmällekin pois rannan ilakointiäänien ja ja hälinän keskeltä, infrakin on jo valmiina aivan vieressä. Laajennuskin on helppo tehdä hyppyrimäelle päin.

Myös veneenlaskualue ja vieressä oleva kenttä pitäisi rauhoittaa, eikä ainoastaan todeta, että varalaskuluiska on toisaalla aallonmurtajan kainalossa siellä kivikossa ja joka todellakin on kelvoton sellaisenaan kyläläisille.

Kalahallin laajennuskin vie tilaa alusten korjaamiseen varatusta paikasta, jos nostellaan isoja sotilas- tai muita virka-aluksia maihin hätäkorjauksia tai lastauksia ajatellen.

Jo nytkin rakennus / terassi on liian lähellä polttoainevarastoa, jossa varastoidaan tankkausaseman bensat ja dieselit.

Kysymys kuuluukin, käytetäänkö tässä kokonaisuudessa ne rahat, joita on maksettu valtion ja EU:n taholta todellakin siihen tarkoitukseen mihin ne ovat tarkoitettu ja keiden suosiolla ne on tehty? Missä mökkien rakentajat ja mökkiläiset lastaavat rahtinsa mökkisaariinsa, ei ainakaan kunnan haavehinnoilla.

Kameravalvonta, onko siihen oikeus ja kukahan sitä vahtii ja tulee rahastamaan. Kunta ei ole liikelaitos, vaan ainoastaa kunta. Kyläläiset häviävät pikku hiljaa kaiken, kun päättäjät elävät city-ajatusmaailmassa ahneuttaan ja rahasta unelmoiden.