Koronarokotukset käynnistyvät 30–39-vuotiaille, ajanvaraus avautuu maanantaina

Koronarokotukset laajenevat nyt 30-39-vuotiaiden ikäryhmään. Anu Kiljunen

Koronarokotukset laajenevat Kymenlaaksossa 30–39-vuotiaiden ikäryhmälle. Ajanvaraus avautuu tulevana maanantaina.

Kymsote pyytää asiakkaita käyttämään ensisijaisesti sähköistä ajanvarausta. Mikäli sähköisen ajanvarauksen käyttö ei ole mahdollista, rokotukseen voi varata ajan myös puhelimitse.

Mikäli sähköisessä ajanvarauksessa on ruuhkaa ja palvelu hidastuu, Kymsote pyytää yrittämään myöhemmin uudelleen.

Parhaillaan rokotuspisteissä on käynnissä myös ikääntyneiden 2. rokotukset. Eli rokotuspisteillä rokotetaan 30–39-vuotiaiden ikäryhmän kanssa samaan aikaan huomattavan paljon ikääntyneitä, jotka ovat saaneet 1. rokotuksen 12 viikkoa sitten.

Tämän vuoksi vapaita rokotusaikoja ei ole heti varattavissa yhtä paljon kuin aiemmin. Samoin eri rokotuspisteissä on eroja, kuinka paljon vapaita aikoja on tarjolla. Rokotteita on kuitenkin tällekin ikäryhmälle riittävästi, rokotukset vain jakaantuvat useammalle viikolle.

Tilanne sähköisessä ajanvarauksessakin voi muuttua eri päivinä. Rokotusaikoja lisätään, mikäli saadaan lisää rokotteita käytettäväksi tai joku peruu ajan. Rokotusaikoja avataan aina vain 2-3 viikoksi eteenpäin. Näin kaikki rokotteet saadaan käytettyä ja rokotukset annettua tehokkaasti.

Kymsote muistuttaa, että kymenlaaksolaiset voivat varata ajan mihin tahansa Kymsoten rokotuspisteeseen kotikunnasta riippumatta. Poikkeuksena on Pyhtään rokotuspiste, joka palvelee vain pyhtääläisiä tai Pyhtään terveysaseman valinneita.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka