Mielipide: Miehikkäläläisten etua on valvottava

Matti Astola

Kunnan tehtävä on ennen kaikkea huolehtia palveluista. Miehikkäläläiset tarvitsevat palvelut omalla terveysasemalla nyt ja tulevaisuudessa.

Vuoden 2019 alusta Kymsote on järjestänyt sosiaali- ja terveyspalvelut. Hyvänä puolena on ollut se, että keskeisten peruspalveluiden järjestäminen on nyt yksittäistä kuntaa leveämmillä harteilla.

Mutta Kymsotessa lähipalveluiden turvaamiseksi on jouduttu ja joudutaan tekemään paljon töitä. Oma kunta on paras valvomaan kuntalaisten etua tässä asiassa. Jos uudet hyvinvointimaakunnat aloittavat toimintansa suunnitelmien mukaan vuoden 2023 alusta, edunvalvonta uudessa tilanteessa on entistäkin haasteellisempaa.

Edunvalvonta Kymsoten suuntaan on minulle tuttua. Tarvitaan yhteistyökykyä ja taitoa tuoda esille painavia tosiasioita. Vain niiden avulla pieni kunta pystyy turvaamaan palvelut.

Olen osallistunut Miehikkälän edustajana puheoikeudella Kymsoten hallituksen kokouksiin. Äänivaltaista hallitusedustajaa ei pienillä kunnilla ole. Olen ollut mukana, kun kunnan puolesta on neuvoteltu palvelusopimuksista Kymsoten kanssa ja torjuttu heikennyksiä.

Kuntavaaleissa ratkaistaan, miten tavoitteet ja painopisteet asetetaan ja miten panostetaan kuntalaisten edun valvontaan.

Miehikkäläläiset tarvitsevat palvelut omalla terveysasemalla nyt ja tulevaisuudessa.

Taidolla, kokemuksella ja sydämellä – Miehikkäläläisten parhaaksi!

Kokoomus, Miehikkälä

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka