Kymenlaaksossa käynnistyvät koronarokotukset 16–29-vuotiaille – 16–17-vuotiaat voivat varata ajan vain puhelimitse

Kymsoten rokotuskoordinaattori Tanja Metsola toteaa, että kesä ei tule hidastamaan koronarokotuksia.

Kymsote avaa koronarokotusten ajanvarauksen 16–29-vuotiaille. Arkistokuva. Aulikki Jääskeläinen

Johanna Vehkaluoto

Kymsote avaa koronarokotusten ajanvarauksen 16–29-vuotiaille. Tiistaista 8. kesäkuuta lähtien kaikki 16 vuotta täyttäneet kymenlaaksolaiset voivat varata ajan ensimmäiselle koronarokotukselle.

Aikaa varatessa kannattaa muistaa, että 16–17-vuotiaat voivat varata ajan vain puhelimitse. Muutoin asiakkaita pyydetään käyttämään ensisijaisesti sähköistä ajanvarausta.

– Aina kun ajanvaraus avautuu uudelle ryhmälle, käyvät niin sähköinen kuin puhelinajanvarauskin vilkkaina. Mikäli sähköisessä ajanvarauksessa on ruuhkaa, pyydämme yrittämään myöhemmin uudelleen. Tällä hetkellä myös enenevissä määrin annettavat 2. annokset vähentävät aikoja 1. rokotusannokselle, toteaa Kymsote tiedotteessaan.

Kesä ei hidasta rokotuksia

Kymsoten rokotuskoordinaattori Tanja Metsola toteaa, että kesä ei tule hidastamaan koronarokotuksia.

– Tahdomme pitää yllä samaa, ripeää tahtia kuten tähänkin asti. Emme halua, että yksikään vapaa rokotusaika jää käyttämättä, toteaa Metsola.

Kaikki yli 30 vuotta täyttäneet voivat edelleen varata rokotusaikoja. Kymenlaaksolaiset saavat valita rokotuspaikkansa kaikista alueen rokotuspisteistä. Vain Pyhtään rokotuspiste on avoinna ainoastaan pyhtääläisille.

Lisää tietoa ajanvarauksesta löytyy Kymsoten sivuilta.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka