Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Muutoksia rajanylityspaikkojen henkilöliikenteen aukioloaikoihin

Vaalimaan ja Nuijamaan rajanylityspaikkojen henkilöliikenteen aukioloajat muuttuvat tänään 7.6. puolen yön aikaan. Aukioloaikoja rajoitetaan Valtioneuvoston 3.6. tekemän terveysturvallisuuteen perustuvan päätöksen mukaisesti.

Nuijamaan ja Vaalimaan rajanylityspaikat eivät ole avoinna henkilöliikenteelle kello 21.30–07.00 välisenä aikana välttämätöntä ja kiireellistä henkilöliikennettä lukuun ottamatta.

Välttämättömäksi ja kiireelliseksi liikenteeksi katsotaan: Saimaan kanavan vuokra-alueen valtiosopimuksen velvoitteisiin liittyvä huolto- ja talvikunnossapitohenkilöstön liikkuminen. Pakottava ja yllättävä työtehtävä, joka ei siedä viivästystä (esimerkiksi huomattavien lisävaurioiden tai haitan estämiseksi). Kiireellinen sairaankuljetuksen tai muun pelastushenkilöstön työtehtävä. Muu tapauskohtainen erityisen pakottava, välttämätön ja kiireellinen syy, joka ei siedä viivästystä.

Aukioloaikojen rajoitukset eivät koske tavaraliikennettä.

Pietarissa pelattavien jalkapallon EM-kisojen kisaturistien rajanylitysten terveysturvallisuuden, hallitun maasta poistumisen ja maahan saapumisen varmistamiseksi Nuijamaan ja Vaalimaan rajanylityspaikat ovat avoinna poikkeuksellisesti 16.6.2021 kello 04.00 – 17.6.2021 ja kello 21.30, sekä ja 21.6.2021 kello 7.00 – 22.6.2021 ja kello 21.30.