Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaakon Kamarimusiikin ohjelmasta muotoutui kolmen päivän tiivis paketti – Luvassa on muun muassa leikkisä Suomi–Ruotsi -maaottelu klassisen musiikin maailmasta

Harjun miljöön keskelle rakennetaan festivaalilava ja -katsomo, joten esiintyjät ja yleisö pääsevät nauttimaan musiikista taivasalla. Tapahtuman jääminen jo toistamiseen pois kesän ohjelmasta olisi ollut suuri menetys Virolahdelle.

Kaakon Kamarimusiikki soi Virolahdella heinäkuussa uudelleen muokatulla ohjelmalla. Luvassa on kolmepäiväinen festivaali ja kaikkiaan kahdeksan konsertin sarja, joka toteutetaan Harjun Hovin puistossa.

Harjun miljöön keskelle rakennetaan festivaalilava ja -katsomo, joten esiintyjät ja yleisö pääsevät kokemaan aitoa kesäfestaritunnelmaa taivasalla.

– Kevään mittaan alkoi koronaennusteiden takia näyttää siltä, että julkaisemamme ohjelman toteuttaminen kokonaisuudessaan olisi mahdotonta. Erilaisten vaihtoehtojen joukosta päädyimme tähän turvallisimpaan eli ulkoilmatapahtumaan, jossa tapahtumapaikkoja on vain yksi, kertailevat kevään vaiheita tapahtuman taiteellinen johtaja Jukka Merjanen ja toiminnanjohtaja Antti Niemi.

Tapahtuman peruminen oli lähellä

Festivaalin peruuttaminen oli jo todella lähellä.

– Rohkaistuimme sittenkin yrittämään tällä uudella ulkoilmasuunnitelmalla ja teimme päätöksen torstaina 3. kesäkuuta. Seuraavana päivänä tulikin tieto kokoontumisrajoituksen poistumisesta, kertoo yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Risto Kouki.

Kaakon Kamarimusiikki on merkittävä tapahtuma Virolahdelle.

– Sen jääminen jo toistamiseen pois kesän ohjelmasta olisi ollut suuri menetys. Sekä taiteilijoilla että järjestäjillä on nyt intoa ja hyvä tekemisen meininki. Toivottavasti yleisökin kokee samoin ja saapuu paikalle runsaslukuisesti.

Kolmen päivän tiivis paketti

Nyt julkaistavassa kahdeksan konsertin sarjassa ovat mukana aiemman ohjelman keskeisimmät elementit, mutta uudelleenjärjesteltynä kolmen päivän tiiviiksi paketiksi.

Ohjelmasta ovat jääneet kokonaan pois mestarikurssit, Suomen Kansallisbaletin tanssijoiden esitykset sekä Klami-juhlakonsertti. ”Rajalla” on edelleen festivaalin pääteemana Salpalinjan ja Uudenkaupungin rauhan merkkivuosien myötä.

– Konserttipäivät ovat kaikki erilaisia. Tunnelmat vaihtelevat vakavasta kepeään ja mukana on niin tuttuja klassikkosäveltäjiä kuin uusia tuttavuuksiakin. Huumoriakaan ei ole unohdettu: esimerkiksi Finnkampen -konsertti on leikkisä Suomi-Ruotsi -maaottelu klassisen musiikin maailmasta. Mukana on harvemmin kuultuja, mutta aivan ihastuttavia mestariteoksia, kuvailee Merjanen.

Turvallinen ulkotapahtuma

Vaikka kokoontumisrajoitukset ovatkin Kymenlaaksossa juuri poistuneet, yleisön ja esiintyjien sekä järjestelyhenkilökunnan turvallisuuteen tulee silti kiinnittää erityistä huomiota.

– Esiintyjille ja järjestäjille on kertynyt tietoa ja vahvaa käytännön kokemusta turvajärjestelyistä koko kuluneen vuoden ajalta. Ulkotapahtumassa turvavälien sekä maski- ja hygieniasuosituksien noudattaminen on myös helpompaa ja kaikki osapuolet voivat saapua luottavaisin mielin festivaalille, kerrotaan tapahtuman tiedotteessa.

Oman jännityksensä tapahtuman onnistumiseen tuo sää, mutta järjestäjät uskovat vakaasti suomalaisten säänkestävyyteen niin sateessa kuin paisteessakin.