Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Suomi ensin

Pitkäaikainen keskustavaikuttaja Markku Korpela Miehikkälästä jätti eroanomuksen keskustasta viime syyskuussa ja haki samalla perussuomalaisten jäsenyyttä. Useita kausia Miehikkälän kunnanvaltuustossa ja lautakunnissa aktiivisesti toiminut Korpela on kokenut keskustalaisen ajattelutavan himmenneen, kun puolueen sisällä on niin kovaa ristivetoa.

Nuorempi kaarti ajattelee asioista aivan eri tavalla, eikä keskustan nykylinja enää vastaa Korpelan ajatusmaailmaa.

– Keskustan monopoli Miehikkälässä on saatava murrettua. Perussuomalaisissa vetoaa puolueen Suomi ensin -politiikka. Jos Suomessakin rahat ovat entisestään hemmetin tiukalla ja niistä puolet annetaan Eurooppaan, se ei minun järkeeni mahdu millään. Nykyisellä maahanmuuttopolitiikalla Suomeen on saatu haalittua vähemmän ammattitaitoista porukkaa. Kyllä Suomi osaajia tarvitsisi, mutta ei kai niiden kaikkien tarvitse olla sitä huonointa sakkia, Korpela ihmettelee.

Korpela palveli aikoinaan Suomen valtion sotaväessä kahdeksan vuotta, kunnes lähti yrittäjäksi, jota hän on tehnyt tässä vaiheessa jo yli 40 vuotta. Politiikkaan Korpela lähti ensimmäisen kerran jo noin kolmekymmentä vuotta sitten. Siinä vaiheessa hän istui yhden kauden kokoomuksen listalla, jonka jälkeen oli poissa politiikasta 10-15 vuotta, kunnes taas aktivoitui keskustan riveissä.

Edelleen yrittäjänä toimivan 76-vuotiaan Korpelan arvomaailma pohjaa vahvasti hänen yrittäjätaustaansa.

– Vaikka 80-90-lukujen taitteen lama koetteli minuakin kovin, ei pidä koskaan luovuttaa, vaikka elämä joskus raskaasti koettelee. Sinnikkyys, yrittäjyys ja yritteliäisyys ylipäätään työpaikoilla aina palkitaan. Ei se aina tarkoita, että se näkyisi niin kovin paljon rahapussissa, mutta antaa se itsellekin hyvää mieltä, avaa Korpela elämänfilosofiaansa.

Perussuomalaiset