Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijat | Hallakko esiintyi Kosenkodilla – Palvelutalojen asukkaat saivat nauttia varusmiesten soitosta

Ylämaan Kosenkodin palvelutalojen asukkaat saivat nauttia varusmiesten soitosta ja laulusta maanantaina 14.6. mukavassa kesäsäässä palvelukeskuksen pihalla. Musiikista vastasi Hallakko, jonka soittajat ovat astuneet varusmiespalvelukseen alokkaina tammikuussa 2021 Haminan Reserviupseerikouluun, joka toimii Maasotakoulun alaisuudessa. Rakuunasoittokunta, joka puolestaan toimii Lappeenrannassa, on yksi Maasotakoulun alainen yksikkö ja se täytti tänä vuonna 100 vuotta.

Soittajat suorittivat alokasaikansa Haminassa ja he saivat normaalin maavoimien taistelijan koulutuksen. Heidät ylennettiin peruskoulutusvaiheen ja taistelijantutkinnon jälkeen valatilaisuudessaan alokkaista jääkäreiksi. Soittajiksi halukkaat valittiin valintakokeella ja he siirtyivät Haminasta Rakuunasoittokuntaan Lappeenrantaan. Heidän tehtävänään on soittaa ja esiintyä puolustusvoimien eri tilaisuuksissa, myös Etelä-Karjalan alueen senioritaloissa. Meneillään on 11. vuosi. Muualla ei tällaista toimintaa tässä mittakaavassa ole.

Varusmiehet esiintyvät Kosenkodilla palvelusvelvollisuudella eli ilman mitään korvausta. Tänä vuonna Hallakko tekee 34 soittokeikkaa. Koronatilanne on vaikeuttanut keikkailua nyt jo toista kesää, mutta onneksi soitot on voitu hoitaa ulkosalla. Lisämausteensa korona on aiheuttanut varusmiesten loma- ja palvelurytmiin. He ovat palveluksessa pari viikkoa yhtäjaksoisesti ja vastaavasti lomalla toiset pari viikkoa.

Elokuun lopulla Hallakon soittajat siirtyvät takaisin Haminaan, Reserviupseerikoulun varusmiesyksikköön ja suorittavat palveluksensa loppuun normaaleina taistelijoina kiväärikomppaniassa. Syyskuussa koittaa reserviin siirtyminen täysin palvelleina. Osa Hallakon soittajista haluaa kuitenkin jatkaa vapaaehtoisesti palvelustaan ja siirtyvät Parolaan, Hämeenlinnaan Panssariprikaatiin suorittamaan niin sanotun jälkialiupseerikoulutuksen. Tämän jälkeen heidät ylennetään koulun jälkeen alikersanteiksi. Soittajat saavat todistuksen suorituksestaan, jota he voivat hyödyntää hakiessaan jatkokoulutuksiin.