Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viikonloppuna on mahdollisuus lähteä retkelle Uudenkaupungin rauhan rajalle Virolahdella

Elokuun 30. päivänä vuonna 1721 allekirjoitettiin Uudessakaupungissa Ruotsin ja Venäjän kesken rauhansopimus, joka lopetti vuonna 1700 alkaneen Suuren Pohjan sodan. Sopimuksessa Ruotsi joutui luopumaan mm. Kaakkois-Suomesta, Inkerinmaasta ja Virosta, ja maiden välisen rajan sovittiin alkavan Virolahdelta. Vuonna 1722 suoritettiin rajankäynti, jossa kuitenkin syntyi erimielisyyksiä rauhansopimuksen tulkinnasta, ja seuraavana vuonna 1723 rajaa siirrettiin hiukan idemmäksi Virolahden kirkon kohdalta, joka alun perin oli jäänyt rajalinjalle ja tullut jaetuksi kahteen valtakuntaan.

Rauhansopimuksesta tulee tänä kesänä kuluneeksi 300 vuotta. Kaakon Kalevalaiset ry. ja Virolahden kunta järjestävät ensi sunnuntaina 4.7. retken, jolla käydään joillakin tiedossa olevilla rajakivillä eri puolilla Virolahtea. Koronatilanteen takia ei ole yhteiskuljetusta, vaan osallistuminen edellyttää omaa autokyytiä, ja myös omia eväitä ja juomia. Retki alkaa kirkonmäeltä, Pitäjäntuvan kulmalla olevalta Uudenkaupungin rauhan muistomerkiltä klo 12.