Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ensi tahdit ilmoille ensi viikolla – Olemme uuden äärellä, kun kaikki konsertit toteutetaan ulkoilmalavalla

Kaakon Kamarimusiikin sävelet valtaavat Harjun keskiviikkona. Haasteellisesta ajasta huolimatta ulkona kuullaan klassisen musiikin taitajia.

–Tämä festivaali tehdään ilolla ja täydestä sydämestä synkän ja raskaan vuoden jälkeen. Olemme tehneet kulisseissa valtavan määrän työtä, jotta voisimme olla etulinjassa tarjoamassa laadukasta musiikkia kuulijoillemme, kertoo taiteellinen johtaja Jukka Merjanen.

Puistofestivaalin järjestelyt ovat sujuneet hyvin, vaikka korona on luonut oman haasteensa ja esiintyvien taiteilijoiden tilanne on ollut näinä aikoina otsikoissa.

– Olemme uuden äärellä, kun kaikki konsertit toteutetaan tänä vuonna ulkoilmalavalla. Vaikka korona on nyt sanellut nämä ehdot, uskon että tämä elementti voidaan pitää osana tapahtumaa jatkossakin, arvioi toiminnanjohtaja Antti Niemi.

– Olemme juuri nähneet, miten koronatilanne voi äkistikin muuttua. Puistokonserteissa pystymme kuitenkin hyvin takaamaan yleisön, esiintyjien ja henkilökunnan turvallisuuden. Tilaa riittää. Jos säätilanne muuttuu aivan mahdottomaksi, pystymme myös siirtämään konsertit sisätiloihin, kertoo Niemi.

Ohjelmaa niin lapsille kuin aikuisille

Kaakon Kamarimusiikki alkaa ensi keskiviikkoiltapäivänä Taikahuilu -lastenkonsertin myötä Virolahdella Harjun Hovin puistossa. Avajaispäivään mahtuu myös The Fabulous Bäckström Brothersin hulvaton show, jossa he todistavat vääräksi käsitykset klassisen musiikin jäykkyydestä ja vakavuudesta. Avajaispäivä päättyy leikkimieliseen Suomi-Ruotsi musiikkimaaotteluun Finnkampen -konsertissa kello 19.

Toisena festivaalipäivänä on tarjolla opastettuja kävelykierroksia Harjun Hovin alueella kello 14.30 alkaen. Valittavana on Harjun historiaa ja nykypäivää sekä Salpalinjaa esittelevät kierrokset, joille on vapaa pääsy. Jaloittelun jälkeen jatkuu musiikkiohjelma. Slaavilainen sielu kello 16 vie kuulijat musiikkimatkalle. Humiseva Harju -konsertissa kello 19 tarjolla on lisää kamarimusiikkia laajalla skaalalla.

Tiiviin kolmipäiväisen puistofestivaalin päätöspäivän perjantain avaa Schubertin rakastettu liedsarja Die schöne Müllerin, Kaunis myllärintytär, Harjun aidossa maalaismiljöössä.

Rajapinnalla -konsertti kello 16 tuo kuulijoille laajan kokonaisuuden eri aikakausien suomalaista musiikkia ja musiikkielämää entisajan suurhahmoista nykypäivän musiikkivaikuttajiin. Konsertissa kuullaan uusinta suomalaista musiikkia, sillä kantaesityksensä saa Ville Matvejeffin uusi teos jousikvartetille. Festivaalin päätöksenä soi jälleen tango Unto Monosesta Astor Piazzollaan Tangon taikaa -konsertissa kello 19. Sen jälkeen on vielä mahdollista kokoontua yhteen tunnelmia kertailemaan Harjun puistobuffetin äärelle Kesäkahvila Kiessiin.

Ohjelmisto ulkoilmaan sopiva

Taiteellinen johtaja Jukka Merjanen lupaa tapahtumaan räiskyvyyttä ja virtuositeettia.

– Tämä ohjelmisto sopii erityisen hyvin ulkoilmalavalle ja laadukas äänentoisto takaa miellyttävän konserttikokonaisuuden sekä taiteilijoille että yleisölle, Merjanen vakuuttaa.

Koolla on Suomen eturivin joukko taiteilijoita, joita on nähty festivaalilla jo aiemminkin. Viulisteina Jukka Merjasen lisäksi kuullaan Petteri Iivosta ja Ville Koposta. Estradille nousevat alttoviulistit Kirsikka de Leval Jezierski ja Mari Viluksela sekä sellistit Lauri Kankkunen ja Samuli Peltonen. Kontabasson taituruutta esittelee Maria Krykov ja käyrätorven Sam Parkkonen. Pianisteina ovat tutut Liisa Malmivaara ja Tuomas Turriago, joka vastaa myös monista sovituksista. Bassobaritoni Erik Rousi esiintyy kahdessa konsertissa ja oman huikean musiikkishownsa tapahtumaan tuovat The Fabulous Bäckström Brothers – Petri ja Jouni Bäckström sekä Jukka Nykänen.