Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Katja Kuokalle voitto kotiin – Kaakon ratsastajien Katja Kuokka avasi kansallisen kouluratsastuskautensa voitolla, menestystä tuli myös seuraa edustavalle Mari Kettuselle

Virolahtelainen Katja Kuokka aloitti kansallisen kilpailukautensa menestyksekkäästi Siilinjärvellä pari viikkoa sitten. Kuokka osallistui kahteen luokkaan, joista kotiin tuomisina oli voitto ja sijoitus.

Ratsuna oli tallin oma kasvatti, FWB ruuna Fillyhill's My Special. Lauantaina ratsastettiin 7–8-vuotiaille hevosille avoin luokka vaativa A:2, jonka ratsukko voitti selvin prosentein 70,580.

Sunnuntaina vuorossa oli Prix st. Georges, joka on yksi vaativimmista kyseisen tason ohjelmista. Kyseessä oli parivaljakon ensimmäinen rata tällä tasolla.

– Neljäs sija oli hieno saavutus. Olin tyytyväinen prosentteihin, joita sain yli 65. Luokan voittajan tulos oli vajaat 67 prosenttia, joten ero ei ollut suuri, Kuokka iloitsee.

Kilpailut ratsastettiin kovassa helteessä, joka toi ratoihin oman lisämausteensa.

– Hevonen on vielä nuori tällä tasolla, mutta suoritti hienosti kuumasta säästä huolimatta.

Hevonen on vielä nuori tällä tasolla, mutta suoritti hienosti kuumasta säästä huolimatta.

Kuokka keskittyy kilpailemaan tämän kauden juuri tällä nuorella ratsullaan.

– Tarkoitus on kilpailla 7-8-vuotiaiden luokkia ja vahvistaa tasoa Prix st. Georges luokissa. Suunnitelmissa on osallistua seuran tiimin kanssa myös joukkueiden SM-kilpailuihin myöhemmin kesällä.

Liinakkotallilla kotipaikkaansa pitävillä Kaakon Ratsastajilla onkin tänä vuonna useampia kansallisella tasolla kilpailevia ratsukoita. Siilinjärvellä mukana oli myös seuraa edustava Mari Kettunen, joka kilpaili ponillaan Hillside Forgotton Goldilla.

Ratsukko sijoittui 5-vuotiaiden hevosten luokassa sijalle kolme tuloksella 76,2 prosenttia. Lisäksi he starttasivat avoimessa helppo A-luokassa niin ikään sijoittuen. Hieman yli 66 prosentin tulos oikeutti seitsemänteen palkintosijaan.