Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalimaalla tehtiin vuoden ensimmäisellä puolikkaalla 138 000 rajanylitystä – normaalivuonna määrä on ollut lähes 1,2 miljoonaa

Vaalimaan rajanylityspaikalla kirjattiin tammi-kesäkuussa 138 000 rajanylitystä. Viime vuonna niitä tehtiin vastaavana aikana 514 000. Ennen rajan sulkemista ja korona-aikaa puolen vuoden ylitysmäärä oli lähes 1,2 miljoonaa.

Kaiken kaikkiaan Kaakkois-Suomen rajavartioston valvomilla rajanylityspaikoilla kirjattiin kuluneen puolen vuoden aikana 291 000 rajanylitystä

Rajanylitykset ovat muodostuneet valtioneuvoston sallimasta liikenteestä. Rajoituksia on viime aikoina hieman lievennetty, ja tällä hetkellä liikenne koostuu tavaraliikenteen kuljetushenkilöstön lisäksi muun muassa Suomen kansalaisten sukulaisten ja Suomessa kiinteistön omistavien henkilöiden rajanylityksistä.

Lisäksi mukana on edelleen Suomen kansalaisten ja Suomessa oleskeluluvalla oleskelevien paluuliikennettä sekä muiden EU- ja Schengen-valtioiden kansalaisten kauttakulkuliikennettä.

Rajavartiosto aloitti kesäkuussa kaksi esitutkintaa laittoman maahantulon järjestämisestä, kaksi esitutkintaa valtionrajarikoksesta, yhden esitutkinnan vaarallisen esineen hallussapidosta ja yhden esitutkinnan lievästä väärennyksestä.

Sakkoja rajavartiostossa määrättiin kesäkuussa yhteensä 16 kappaletta, joista seitsemän ajoneuvorikkomuksesta, kolme liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kaksi paljastinlaiterikkomuksesta.

Rajatarkastusten yhteydessä havaittiin kesäkuussa väärennetty rekisteriote ja väärennetty kuljetuslupatodistus.

Rajavartiosto esti maahantulon kesäkuussa 22 henkilöltä. Yleisin syy maahantulon estämiseen oli kansanterveyden vaarantuminen ja yleisen järjestyksen ja turvallisuuden takaaminen liittyen koronaviruspandemian takia annettuihin rajoituksiin. Lisäksi rajavartiosto toimeenpani viisi muiden viranomaisten tekemää käännytyspäätöstä.