Rokotustietojen kirjautumisessa Omakantaan oli valtakunnallinen viive – Kymsote: Nyt rokotustiedot kirjautuvat verkkopalveluun välittömästi

Ennen kansallisen rokotustodistuksen toukokuista käyttöönottoa annetut rokotukset jouduttiin kirjaamaan Omakantaan jälkikäteen.

Tällä hetkellä annettavien rokotteiden rokotustiedot siirtyvät Omakantaan välittömästi. Arkistokuva. Kimmo Seppälä

Johanna Vehkaluoto

Omakannan sivuilla luvataan EU:n koronatodistuksen olevan Omakannassa viimeistään viiden päivän päästä rokotuksesta.

– Me olemme saaneet toisen rokotuksen 31. toukokuuta ja todistuksessa näkyy edelleen vain ensimmäinen rokotus maaliskuulta. Miksi Kymsote ei päivitä tilannetta Omakannan lupausten mukaan? Tai edes kohtuullisen nopeasti, ihmetteli toimitukseen viestin lähettänyt lukija.

Kymsoten rokotuskoordinaattori Tanja Metsola kertoo, että ennen kansallisen rokotustodistuksen toukokuista käyttöönottoa annetut rokotukset jouduttiin kirjaamaan Omakantaan jälkikäteen.

– Päivitystyöt jatkuvat edelleen joidenkin rokotustietojen osalta. Kyseessä on vain pieni osa kaikista rokotustodistuksista, ja valtaosa tiedoista on päivittynyt Omakantaan tavalliseen tapaan. Viive tietojen kirjaamisessa on valtakunnallinen.

Metsola kertoo, että potilastietojärjestelmän toimittaja sai siirrettyä suuren osan puuttuvista tiedoista Omakantaan 19. kesäkuuta.

– Tällä hetkellä annettavien rokotteiden rokotustiedot siirtyvät sinne välittömästi.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka