Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuulimyllyjen maasta | Open up!

Hollanti rämpi pitkään Euroopan maiden häntäpäässä koronarokotusten etenemisen suhteen. Systeemi ei lähtenyt ongelmitta käyntiin, posti toimitti minullekin rokotuskutsun kaikkiaan kolmeen kertaan. Kun homma viimein alkoi pyöriä, on toimintaan tullut vauhtia, jopa siinä määrin, että kahden rokotuksen väliin jäävä aikakin on täällä keskimäärin vain viisi viikkoa. Syyskuuhun mennessä kaikkien halukkaiden pitäisi olla rokotettu.

Koronakausi on tutustuttanut omaan lähialueeseen aivan uudella tavalla. Etätyöpäivän jälkeiset kävelylenkit ovat reilun vuoden ajan olleet päivän kohokohta, mutta nyt alkaa kotikulmat useamman kilometrin säteellä jo käymään turhankin tutuiksi. Myös uusi perspektiivi kaupunkiin on tullut rokotus- ja testauspaikoilla käymisen myötä. On tullut koettua jos jonkinlaista testauskopperoa parkkihallin nurkassa, sekä toisaalta nähnyt miten urheiluhalleihin rakennetut rokotuslinjastot järjestelmällisesti käsittelevät ihmismassoja. Sama sirkus on meneillään kaikkialla maailmassa, aivan käsittämätön koneisto on koronan ympärille jouduttu rakentamaan.

Rotterdam isännöi toukokuussa Euroviisuja. Vuosi sitten koko karnevaali peruuntui, joten sen johdosta viisuviikkoa ja lauantaina 22.toukokuuta ollutta finaalia odotettiin aivan erityisesti. Harmi tietysti, ettei kaupunki voinut ottaa täyttä hyötyä irti, koska oheistapahtumia ei saanut järjestää ja värikkäät viisuturistit jäivät puuttumaan katukuvasta. Noin 200 miljoonaa tv-katsojaa toivat kuitenkin laajan yleisön tapahtumalle.

Viisujen teema oli Open up eli avaa, avaudu. Mikä olisi voinut olla sen sopivampi motto, kun elämän avautumista ja vapautumista tässä odotetaan varmaan jokainen. Melkoinen askel eteenpäin oli, että paikanpäälle Ahoy-areenalle otettiin yleisöä 3500 henkeä per show, kaikki etukäteen negatiivisiksi testattuja. Koska tapahtumat on jo niin pitkään järjestetty tyhjille katsomoille, näytti yleisömäärä kuvissa todella paljolta, vaikka se oli vain noin neljännes messuhallin koko kapasiteetista. Vie aikansa, kunnes silmä taas tottuu suuriin yleisöihin!

Katsomot alkavat nyt täyttymään kaikkialla, myös tietysti jalkapallon EM-kisoissa. Amsterdam oli yksi pelipaikoista ja Hollannin joukkue sai pelata alkusarjan pelinsä kotiyleisön edessä. Lyhyeen loppui turnaus, oranssipaidat pääsivät vain yhden pelin pidemmälle kuin historiallinen debyyttinsä tehnyt sinnikäs, paljon sympatiaa saanut Suomi!

On tullut koettua jos jonkinlaista testauskopperoa parkkihallin nurkassa.