Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

140-vuotias Miehikkälän kirkko juhlii musiikin tahtiin – Lauluyhtye Taika aloittaa konserttisarjan, jolla kirkon pitkää taivalta juhlistetaan

Miehikkälän kirkko vihittiin käyttöönsä pyhäinpäivänä 1881. Kirkon 140-vuotista taivalta juhlitaan heinä-elokuussa kirkossa järjestettävällä juhlakonserttisarjalla, jonka aloittaa sunnuntaina 25. heinäkuuta kello 12 lauluyhtye Taika ystävineen.

Taika on musisoinut yhdessä jo kahden vuosikymmenen ajan. Lauluyhtyeen jäseniä yhdistävät juuret Virolahdella, koulukaveruus ja rakkaus musiikkiin.

Sunnuntain keskipäivän konsertti kantaa nimeä ”Taika ja ystävät”, ja luvassa on kesäistä hyvän mielen musiikkia laulaen ja soittaen.

Ohjelmassa on muun muassa negro spirituaaleja, kansanlauluja, iskelmiä ja laulelmia sekä urkusoolo ja jousiyhtyeen esitys.

Lauluyhtyeessä esiintyvät: Päivi ja Riitta Tolsa, Anne Urpalainen, Siru Ahopelto ja Niina Rahkonen. Lisäksi mukana ovat Merja Lindblom-Suomela, laulu, Titta Rahkonen, urut sekä Sara, Maria, Minea ja Anne Urpalaisen yhtye.

Perjantaina 30.7. kello 19 kuullaan kanttori Niina Venäläisen vahvistettua perhetrioa, jossa selloa soittavat Sibelius-Akatemiassa opiskelevat Maria Morfin Venäläinen ja Siiri Nieminen. Huilua soittaa Emilia Morfin Venäläinen, ja pianon takana istuu Niina Venäläinen.

Lauluyhtyeen jäseniä yhdistävät juuret Virolahdella, koulukaveruus ja rakkaus musiikkiin.

Konsertissa saadaan nauttia klassisten tunnelmapalojen lisäksi nostalginen kattaus suosikkisävelmiä Akselista ja Elinasta Itkevään huiluun.

Viime kesänä suosiota saavuttanut yhteislaulutilaisuus saa jatkoa, kun Ihanimpia iltavirsiä lauletaan nuorten soittajien säestyksellä perjantaina 6.8. kello 19.

Laulaja-säveltäjä Petri Laaksosen johtama mieskuoro Könsikkäät ilahduttaa kuulijoita herkillä tulkinnoillaan tutuista lauluista perjantaina 13. elokuuta kello 18.

Konserttisarjan tarjoavat Haminan seurakunta ja Miehikkälän kappeliseurakunta, ja tilaisuuksiin on vapaa pääsy.

Juhlavuoden tapahtumiin kuuluu myös luolahartaus, jonka Haminan seurakunnan pastori Jaana Kivekäs ja Virolahden kappalainen Anne Koivunen toimittavat Härkämäen luolassa keskiviikkona 4.8. kello 18. Hartaudessa kuullaan Laulu-ukkojen esityksiä hanuristi Merja Maaskolan ja kanttori Niina Venäläisen säestyksellä.

Opastus luolalle tapahtuu Hauhiantieltä. Rooliopas Rissanen tulee paikalle kertomaan kiinnostuneille Härkämäen historiasta ja näyttämään paikkoja.