Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etelä-Kymenlaaksossa viisi uutta koronavirustartuntaa – Kymsote epäilee, että tapauksia voi ilmaantua vielä lisää

Viimeisen viikon aikana Kymsotessa tutkittiin 2 161 koronavirusnäytettä.

Kymenlaaksossa on todettu maanantaina viisi uutta koronavirustartuntaa. Kaikki tartunnat ovat Etelä-Kymenlaaksosta, kertoo Kymsote.

– Tapauksia voi ilmaantua vielä lisää, sillä sunnuntaina 18.7. koronatesteihin hakeuduttiin tavanomaista vähemmän, Kymsote kertoo koronainfo-sivustollaan.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tilastojen mukaan Etelä-Kymenlaakson kuntien tartuntamäärissä ei ole tapahtunut muutoksia, mutta Kymsoten ja THL:n ilmoittamissa tapausmäärissä on eroja. THL:n tilaistoissa näkyvät sellaiset henkilöt, jotka asuvat tai on muutoin hoidettu Kymsoten ulkopuolella, mutta ovat kirjoilla Kymenlaaksossa. Kymsote kohtelee heikosti positiivisia laboratoriovastauksia samoin kuin vahvoja, mutta THL:n tartuntatautirekisteriin nämä eivät päädy. Lisäksi THL:n ja Kymsoten tilastotiedot voivat päivittyä takautuvasti.

Kouvolassa yksi uusi tartunta

THL:n mukaan Kotkassa tartuntoja on todettu 605, Haminassa 201, Pyhtäällä 49, Virolahdella 25 ja Miehikkälässä kahdeksan. Kouvolan tartuntamäärät kasvoivat THL:n tilastoinnissa eilisestä yhdellä, joten sairastumisia on tavattu Kouvolassa nyt 883.

Kaikkiaan Kymsoten alueella on todettu 1 811 tautitapausta. Sairaalahoidossa on tällä hetkellä neljä potilasta.

Viimeisen viikon aikana Kymsotessa tutkittiin 2 161 koronavirusnäytettä. Kaikkiaan näytteitä on tutkittu yli 100 000.

Suomessa raportoitiin 156 uutta tartuntaa.