THL: Kotkassa on todettu kolme uutta koronatartuntaa, Haminassa yksi, Pyhtäällä yksi ja Kouvolassa yksi – Kymsoten alueella on sairaalahoidossa neljä koronapotilasta

Suomessa on todettu 461 uutta koronatartuntaa.

Kymsote tiedottaa, että sen alueella on todettu kaksi uutta koronatartuntaa. Kuvituskuva. Marko Kauko

Johanna Vehkaluoto, STT

Kymsote tiedottaa, että sen alueella on todettu tiistaina kaksi uutta koronatartuntaa ja uudet tartunnat on todettu Etelä-Kymenlaaksossa.

THL:n tilastojen mukaan Kotkassa on todettu kolme uutta koronatartuntaa, Haminassa yksi, Pyhtäällä yksi ja Kouvolassa yksi. Virolahdella ja Miehikkälässä ei ole todettu uusia tartuntoja.

Kotkassa on tähän mennessä todettu yhteensä 608 koronavirustartuntaa, Haminassa 202, Pyhtäällä 50, Virolahdella 25 ja Miehikkälässä kahdeksan. Kouvolassa tartuntoja on todettu tähän mennessä 884.

Kymsoten alueella on todettu tähän mennessä yhteensä 1 813 koronavirustartuntaa. Sairaalahoidossa on tällä hetkellä neljä koronapotilasta.

Suomessa 461 uutta tartuntaa

Suomessa on raportoitu 461 uutta koronavirustartuntaa, kertoo THL. Viimeisten kahden viikon aikana on raportoitu 3 733 tartuntaa, mikä on 1 490 enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Kaikkiaan koronavirustartuntoja on raportoitu pandemian Suomessa reilut 100 700.

Koronaviruksen kahden viikon ilmaantuvuus sataatuhatta asukasta kohden on yli 67, kun se edellisellä kahden viikon jaksolla oli reilu 40. THL:n tietojen mukaan suurin ilmaantuvuusluku on tällä hetkellä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä, jossa se on yli 123, ja Päijät-Hämeessä, jossa se on hieman yli 120. Luvut ovat pyöristettyjä.

THL kertoi eilen maanantaina, että Suomessa on koronaviruksen vuoksi sairaalahoidossa 52 ihmistä, joista tehohoidossa on 12.

Kymsoten ja THL:n luvut voivat poiketa toisistaan

Kymsoten ja THL:n ilmoittamissa tapausmäärissä on eroja. THL:n tilaistoissa näkyvät sellaiset henkilöt, jotka asuvat tai on muutoin hoidettu Kymsoten ulkopuolella, mutta ovat kirjoilla Kymenlaaksossa. Kymsote kohtelee heikosti positiivisia laboratoriovastauksia samoin kuin vahvoja, mutta THL:n tartuntatautirekisteriin nämä eivät päädy. Lisäksi THL:n ja Kymsoten tilastotiedot voivat päivittyä takautuvasti.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka