Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

THL: Kotkassa on todettu yksi uusi koronatartunta, samoin Haminassa, Kouvolassa uusia tartuntoja on neljä – Sairaalahoidossa on kolme koronapotilasta

Suomessa uusia koronavirustartuntoja on todettu 412.

Kymsote tiedottaa, että sen alueella on perjantaina todettu kaksi uutta koronavirustartuntaa.

THL:n tilastot kertovat, että Kotkassa on todettu yksi uusi koronavirustartunta, samoin Haminassa. Kouvolassa uusia tartuntoja on neljä. Pyhtäällä, Virolahdella ja Miehikkälässä ei ole todettu uusia tartuntoja.

Kotkassa on tähän mennessä todettu yhteensä 615 koronatartuntaa, Haminassa 205, Pyhtäällä 50, Virolahdella 25 ja Miehikkälässä kahdeksan. Kouvolassa tartuntoja on todettu yhteensä 895.

Kymsoten alueella on todettu tähän mennessä yhteensä 1831 koronavirustartuntaa. Lukema on selvästi suurempi kuin torstaina.

– Tällä viikolla tartuntojen kokonaismäärä on ilmoitettu sivuillamme virheellisesti THL:n tilastojen mukaan. Luku on nyt korjattu, kertoo Kymsote nettisivuillaan.

Kymsoten alueella on tällä hetkellä sairaalahoidossa kolme koronaviruspotilasta.

Suomessa 412 uutta tartuntaa

Suomessa on raportoitu 412 uutta koronavirustartuntaa, kertoo THL. Viimeisten kahden viikon aikana on raportoitu 4 204 tartuntaa, mikä on 1 657 enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Kaikkiaan koronavirustartuntoja on raportoitu Suomessa 102 042.

THL:n mukaan Suomessa on koronaviruksen vuoksi sairaalahoidossa 56 ihmistä. Heistä tehohoidossa on yhdeksän.

Yhteensä sairaalahoidossa olevien määrä on pysynyt samana kuin keskiviikkona, jolloin THL viimeksi tiedotti asiasta. Tehohoidossa olevien määrä on kuitenkin laskenut keskiviikosta yhdellä.

Kymsoten ja THL:n luvut voivat poiketa toisistaan

Kymsoten ja THL:n ilmoittamissa tapausmäärissä on eroja. THL:n tilastoissa näkyvät sellaiset henkilöt, jotka asuvat tai on muutoin hoidettu Kymsoten ulkopuolella, mutta ovat kirjoilla Kymenlaaksossa. Kymsote kohtelee heikosti positiivisia laboratoriovastauksia samoin kuin vahvoja, mutta THL:n tartuntatautirekisteriin nämä eivät päädy. Lisäksi THL:n ja Kymsoten tilastotiedot voivat päivittyä takautuvasti.