Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

THL: Kotkassa on todettu kaksi uutta koronatartuntaa, Virolahdella yksi ja Kouvolassa yksi – Sairaalahoidossa on viisi koronapotilasta

Suomessa on todettu 267 uutta koronavirustartuntaa.

Kymsote tiedottaa, että sen alueella on todettu maanantaina neljä uutta koronavirustartuntaa.

THL:n tilastojen mukaan Kotkassa on todettu kaksi uutta koronavirustartuntaa, Virolahdella yksi ja Kouvolassa yksi. Haminassa, Pyhtäällä ja Miehikkälässä ei ole todettu uusia tartuntoja. Kotkassa on tähän mennessä todettu yhteensä 620 koronavirustartuntaa, Haminassa 207, Pyhtäällä 50, Virolahdella 26, Miehikkälässä kahdeksan ja Kouvolassa 903.

Kymsoten alueella on todettu tähän mennessä yhteensä 1 854 koronavirustartuntaa. Sairaalahoidossa on tällä hetkellä viisi koronaviruspotilasta.​

Viime vuoden maaliskuun alun jälkeen Kymsotessa on tutkittu yhteensä 103 796 koronatestinäytettä. Viimeisen viikon aikana näytteitä on tutkittu 2630.

Suomessa 267 uutta tartuntaa

Suomessa on raportoitu 267 uutta koronavirustartuntaa, kertoo THL. Kahden viime viikon aikana on raportoitu 4 700 tartuntaa, mikä on 1 769 enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana. Tuolloin koronavirustartuntoja raportoitiin 2 931.

Kaikkiaan Suomessa on tähän mennessä todettu hieman yli 103 000 koronavirustartuntaa.

Kymsoten ja THL:n luvut voivat poiketa toisistaan

Kymsoten ja THL:n ilmoittamissa tapausmäärissä on eroja. THL:n tilastoissa näkyvät sellaiset henkilöt, jotka asuvat tai on muutoin hoidettu Kymsoten ulkopuolella, mutta ovat kirjoilla Kymenlaaksossa. Kymsote kohtelee heikosti positiivisia laboratoriovastauksia samoin kuin vahvoja, mutta THL:n tartuntatautirekisteriin nämä eivät päädy. Lisäksi THL:n ja Kymsoten tilastotiedot voivat päivittyä takautuvasti.