Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sirpa Suikkalan muistonäyttely jatkuu vielä elokuun ajan, tilkkunäyttely kunnioittaa aktiivista kädentaitajaa

Idänpellon kirpputorilla Miehikkälässä pääsee vielä elokuun ajan tutustumaan edesmenneen suurmiehikkäläläisen käsityöharrastaja Sirpa Suikkalan muistonäyttelyyn.

Viime joulukuussa menehtynyt Suikkala oli aktiivinen ja innokas tekijä, joka oli mukana monen eri yhdistyksen toiminnassa ja hyväntekeväisyystyössä.

Suikkala teki paljon, mutta häneltä jäi myös paljon tekemättä äkillisen poismenon vuoksi. Hänen rakkaimmat harrastuksensa olivat tilkkutyöt ja mattojen kutominen.

– Hänellä oli puolivalmiita töitä monta laatikollista ja niitä on tehty nyt valmiiksi ja ne ovat näytteillä täällä. Keskeneräisiä töitä ovat olleet tekemässä loppuun kansalaisopiston tilkku- ja kudontapiiriläiset sekä Tilkkukilta Ratevan tikkaajat. Kaikki näyttelytöissä olevat kankaat ja muut tarvikkeet ovat Sirpan varastosta, kertoo näyttelyä kokoamassa ollut, Kymsoten Miehikkälän työpajan ohjaajana toimiva Anna-Maija Kaitainen.

Suikkala jätti jälkeensä runsaasti käsityömateriaalia, kuten kankaita, lankoja, kuteita ja askastelutarvikkeita. Omaisten toiveena on ollut saada materiaalit hyötykäyttöön. Niitä onkin jaettu nyt eri tahoille uusiin projekteihin.

– Materiaalia oli paljon, mutta kaikki olivat kauniissa järjestyksessä ja kankaatkin värijärjestyksessä. Olen ollut mukana koordinoimassa, mitä kellekin menee. Me kaikki käsityöläiset ollaan oltu tosi kiitollisia saamistamme lahjoituksista, Kaitainen kertoo.

Kaikki täällä näyttelyssä olevat työt ja niiden tarvikkeet ovat Sirpan varastosta.

Osansa materiaalivalikoimasta on saanut niin Miehikkälän käsityöläiset, kansalaisopiston eri kurssit, Idänpellon kirpputori, Miehikkälän työpaja ja kehitysvammaisten Puuhatupa kuin myös monet muut tahot.

Näyttelyn jälkeen näytillä olevat työt menevät paikallisille yhdistyksille hyväntekeväisyyteen tai arpajaispalkinnoiksi.

– Materiaalien uudelleen käyttö tukee monella tapaa kestävää kehitystä. Tämä on ollut arvokas ja Sirpan arvomaailmaan sopiva tapa hyödyntää jäljelle jääneitä materiaaleja, miettii kirpputoria pitävän Idänpelto -yhdistyksen puheenjohtaja Ritva Lajunen.

Suikkalan muistonäyttelyn lisäksi Idänpellossa on esillä Kunilassa kokoontuvan ikääntyneiden päivätoimintaryhmän tekemiä vesiväritöitä, joita on näytillä ikkunassa.