Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

MPK soittokunta tulee koronatauon jälkeen ensimmäistä kertaa esiintymään Harjuun

MPK Kaakkois-Suomen soittokunta on muiden soittajien tavoin joutunut viettämään hiljaiseloa lähes vuoden koronatilanteen vuoksi.

Nyt on tiedossa pitkästä aikaa yhteiset harjoitukset ja konsertti. Konsertin aihe on Lotta Svärd 100 vuotta, ja konsertissa soitettavat kappaleet liittyvät sota-aikaan.

Soittokunta esittää muun muassa Akselin ja Elinan häävalssin, Karjalan kunnailla, Sellainen ol’ Viipuri, sekä muutamia tunnettuja marsseja, kuten Jääkärien marssin ja Lotta Svärd -marssin. Konserttiin on vapaa pääsy.

MPK Kaakkois-Suomen soittokunta on Kaakkois-Suomen maanpuolustuspiirin alueella toimiva vapaaehtoinen maanpuolustussoittokunta.

Soittokunta esiintyy pääasiallisesti kolmen maakunnan, Kymenlaakson, Etelä-Savon ja Etelä-Karjalan, alueilla. Soittokunta, jonka vahvuus on noin 50 soittajaa, on muodostettu Kymenlaakson puhallinmusiikkiyhdistys ry:n jäsenistä sekä muista maakuntien yksittäisistä soittajista. Maanpuolustussoittokunnan rungon muodostavat Haminan ja Kouvolan soittokunnat.

MPK:n konsertti pidetään lauantaina 7. elokuuta kello 16 Harjun Oppimiskeskuksen Luontonäyttämöllä.