Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kymsoten alueella 9 uutta koronavirustartuntaa – Sairaalassa on kaksi koronapotilasta

Suomessa uusia koronavirustartuntoja on todettu 738.

Kymsoten alueella on todettu perjantaina 9 uutta koronavirustartuntaa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tilastojen mukaan Kotkassa on todettu neljä uutta koronatartuntaa, Haminassa yksi ja Kouvolassa seitsemän. Virolahdella, Miehikkälässä ja Pyhtäällä ei ole todettu uusia tartuntoja.

Kotkassa on tähän mennessä todettu yhteensä 678 koronavirustartuntaa, Haminassa 240, Pyhtäällä 53, Virolahdella 33 ja Miehikkälässä 9. Kouvolassa tartuntoja on todettu tähän mennessä 948.

Kymsoten alueella on todettu tähän mennessä yhteensä 2 008 koronavirustartuntaa. Sairaalahoidossa on tällä hetkellä kaksi koronapotilasta.

Suomessa on todettu 738 uutta koronatartuntaa

Suomessa on raportoitu tänään 738 uutta koronatartuntaa, kertoo THL.

Kahden viime viikon aikana on raportoitu yhteensä 8 343 tartuntaa, mikä on 4 067 enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana. Tuolloin raportoitiin 4 276 tartuntaa kahdessa viikossa.

Yhteensä Suomessa on pandemian alusta lähtien raportoitu lähes 111 000 tartuntaa.

Sairaalahoidon tarve kasvussa

Koronaviruksen vuoksi koko Suomessa sairaalahoidossa on 100 ihmistä, joista 18 on tehohoidossa, THL kertoo.

Luvut ovat kasvaneet hieman keskiviikosta, jolloin sairaalahoidossa oli 95 ja tehohoidossa 15 ihmistä. Tuolloin koronavirustartuntoja raportoitiin ennätysmäärä ja myös tehohoidossa olevien potilaiden määrä oli kaksinkertaistunut maanantaista.

Kymsoten ja THL:n luvut voivat poiketa toisistaan

Kymsoten ja THL:n ilmoittamissa tapausmäärissä on eroja. THL:n tilastoissa näkyvät sellaiset henkilöt, jotka asuvat tai on muutoin hoidettu Kymsoten ulkopuolella, mutta ovat kirjoilla Kymenlaaksossa. Kymsote kohtelee heikosti positiivisia laboratoriovastauksia samoin kuin vahvoja, mutta THL:n tartuntatautirekisteriin nämä eivät päädy. Lisäksi THL:n ja Kymsoten tilastotiedot voivat päivittyä takautuvasti.