Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kymsoten alueella 18 uutta koronavirustartuntaa – Suomessa raportoitu ennätysmäärä koronatartuntoja

Suomessa uusia koronavirustartuntoja on todettu 1024.

Kymsoten alueella on todettu torstaina 18 uutta koronavirustartuntaa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tilastojen mukaan Kotkassa on todettu 10 uutta koronatartuntaa, Haminassa 6, Miehikkälässä 1 ja Kouvolassa 6. Virolahdella ja Pyhtäällä ei ole todettu uusia tartuntoja.

Kotkassa on tähän mennessä todettu yhteensä 723 koronavirustartuntaa, Haminassa 253, Pyhtäällä 53, Virolahdella 34 ja Miehikkälässä 10. Kouvolassa tartuntoja on todettu tähän mennessä 982.

Kymsoten alueella on todettu tähän mennessä yhteensä 2 093 koronavirustartuntaa. Sairaalahoidossa on tällä hetkellä yksi koronapotilas.

Kymsoten ja THL:n luvut voivat poiketa toisistaan

Kymsoten ja THL:n ilmoittamissa tapausmäärissä on eroja. THL:n tilastoissa näkyvät sellaiset henkilöt, jotka asuvat tai on muutoin hoidettu Kymsoten ulkopuolella, mutta ovat kirjoilla Kymenlaaksossa. Kymsote kohtelee heikosti positiivisia laboratoriovastauksia samoin kuin vahvoja, mutta THL:n tartuntatautirekisteriin nämä eivät päädy. Lisäksi THL:n ja Kymsoten tilastotiedot voivat päivittyä takautuvasti.

Koronatartuntoja Suomessa ennätysmäärä – tartunnat painottuvat nuorisoon

Torstaina on raportoitu 1 024 uutta koronatartuntaa, kertoo projektipäällikkö Anna Katz THL:n tiedotustilaisuudessa. Kyseessä on uusi ennätys päiväkohtaisissa tartunnoissa.

Katz sanoo, että 20–29-vuotiailla todetaan nyt selvästi eniten tartuntoja.

THL:n ja sosiaali- ja terveysministeriön tiedotustilaisuudessa kerrottiin myös, että koronaviruksen ilmaantuvuusluku on 177 sataatuhatta ihmistä kohden 14 vuorokauden ajalta.

Positiivisten koronatulosten osuus testatuista on Katzin mukaan 3,8 prosenttia. Aikavälillä 2.–8.8. tehtiin noin 133 000 koronavirustestiä ja niistä noin 5 000 oli positiivisia. Noin 90 prosenttia kaikista uusista koronatapauksista on deltavarianttia.

Kuolemantapausten määrä on vähentynyt

Koronaviruksen aiheuttamaan tautiin on Suomessa kuollut nyt 995 ihmistä. Uusien kuolemantapausten määrä on vähentynyt, vaikka tartuntamäärät ovat olleet nousussa.

– Se, mikä on huomionarvoista, on, että kuolleisuus on hyvinkin matalalla tasolla kasvaneista tartuntamääristä huolimatta. Verrattuna kevääseen 2020 tautiin on menehtynyt huomattavasti vähemmän ihmisiä tartuntatapauksiin verrattuna, Katz sanoo.

Tiedotustilaisuudessa kerrottiin, että tartunnat painottuvat nuoreen väestöön. Vanhemmissa ikäluokissa, joissa on hyvä rokotuskattavuus, tartuntoja ei THL:n mukaan juurikaan ole.

– Sairaalakuormituksen kasvu ja sen kehitys on tasaantunut, mutta perusterveydenhuolto on edelleen hyvin kuormittunutta, sanoo sosiaali- ja terveysministeriön johtaja Pasi Pohjola.

– Tartunnanlähteistä valtakunnallisesti on pystytty selvittämään reilu puolet, mikä osaltaan kuvastaa tilannetta perusterveydenhuollossa. Resurssihaasteita on, Pohjola jatkaa.

Hänen mukaansa tapausten selvitystyössä on myös tullut vastaan haastavia ja monimuotoisia tapauksia.

THL suosittelee rokotetta raskaana oleville

THL suosittelee raskaana olevia ottamaan koronavirusrokotteen.

THL:n asiantuntijalääkärin Anna Scherleitnerin mukaan myös raskaana olevan riski saada koronatartunta on kasvanut, kun koronaviruksen herkästi leviävä deltamuunnos on muuttunut Suomessakin valtavirukseksi.

THL:n mukaan raskaudenaikaiset muutokset kehossa lisäävät odottavan äidin riskiä sairastua vakavasti ja raskauden aikana saatu koronavirusinfektio voi myös lisätä ennenaikaisen synnytyksen todennäköisyyttä.