Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rajavartiosto muistuttelee jälleen metsästyssäännöistä rajan läheisyydessä – koirat pidettävä hallinnassa

Metsästyskausi on alkanut ja laajenee perjantaina, kun vesilintujen ja karhunmetsästyskaudet alkavat. Samaan aikaan metsästyskoirat pääsevät jälleen irti. Kaakkois-Suomen rajavartiosto muistuttaa, että metsästys rajavyöhykkeellä on lähtökohtaisesti kiellettyä ja että koirien kanssa on syytä olla tarkkana.

Lähtökohtaisesti Kaakkois-Suomen rajavartioston alueella ei myönnetä rajavyöhykelupaa metsästystä varten. Haavoittuneen eläimen lopettamisen takia metsästys voidaan sallia tapauskohtaisesti rajavyöhykkeellä. Haavoittuneen eläimen menemisestä rajavyöhykkeelle on aina ilmoitettava Kaakkois-Suomen rajavartioston johtokeskukseen.

Kaakkois-Suomen rajavartiosto muistuttaa samalla, että metsästys valtakunnan rajan läheisyydessä tulee aina suunnitella huolellisesti. Rajavartiosto kehottaa metsästäjiä välttämään koirien irti päästämistä aivan rajavyöhykkeen tuntumassa, koska riistaeläimet kaikkoavat usein Venäjän puolelle, ja koirat menevät niiden perässä.

Rajavartioston partiot toimittavat valtakunnan rajan läheisyydestä kiinniotetut koirat suoraan löytöeläintarhaan. Kaikista Venäjän puolella käyneistä koirista ilmoitetaan Suomessa eläinlääkärille, joka arvioi tapauskohtaisesti, onko koira toimitettava tarkastukseen eläintautien leviämisen estämiseksi. Eläinlääkärit määräävät myös mahdolliset jatkotoimenpiteet.

Mikäli koiranomistaja huomaa koiransa kadonneen valtakunnan rajan läheisyydessä, asiasta pyydetään ilmoittamaan Kaakkois-Suomen rajavartioston johtokeskukseen.

Suomen itärajalla on rajaturvallisuuden ylläpitämiseksi rajavyöhyke. Se on maastossa enintään kolme kilometriä leveä. Kaakkois-Suomen rajavartiosto kehottaa erityiseen tarkkaavaisuuteen rajan läheisessä maastossa sekä vesialueilla liikuttaessa. Rajavyöhykkeellä liikkuminen on aina luvanvaraista ja ilman lupaa rangaistavaa.

Rajavyöhykelupaa tulee hakea ensisijaisesti sähköisesti kansalaisten asiointipalvelusta internetin kautta. Rajavyöhykelupa on pidettävä aina mukana rajavyöhykkeellä liikuttaessa, ja se on esitettävä pyydettäessä rajavartio- tai poliisiviranomaisille.