Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ite ja yhessä toiminnan syyskausi käynnistyy – syysstartti järjestetään ensi keskiviikkona Pitkäkoskella

Ite ja yhessä -toiminnan perinteinen Syysstartti -tapahtuma aloittaa syyskauden keskiviikkona 25.8. kello 12–15. Tänä vuonna ollaan Miehikkälässä ja paikalla, missä ei tapahtumia ole järjestetty vuosikymmeniin. Pitkäkosken esteetön lähivirkistysalue on juuri valmistunut entiselle koulun kentälle ja on nyt tapahtuman näyttämönä historiallisissa maisemissa, joen rannalla. Alueelle on rakentunut kesän aikana niin frisbeegolfrata kuin laavukin nuotiopaikkoineen.

Jos paikka onkin uusi, niin tällä kertaa tapahtuman teema ammentaa historiasta. Paikalla voi nähdä, ja myös itse kokeilla, vanhan ajan perinnekisaluja uudella tvistillä sekä pelata ehkä jo unohtuneita pihapelejä.

Esillä on vanhoja keskiaikaisia käsitöitä ja niiden tekemistä pääsee myös itse kokeilemaan. Vatsan täytteeksi on niin karjalanpiirakoita kuin suussa sulavia supikkaitakin. Soittajat vastaavat osaltaan kansan viihtymisestä. Vaikka yhdessä ollaankin, välimatkaa toisiin pääsee alueella pitämään.

Vanhan ajan tapahtumaan pääsee tietysti linjurilla, Pitkäkoskella kun ollaan. Vuoro lähtee Klamilasta ja kiertää Virojoen ja Miehikkälän Lunninkuopan kautta Pitkäkoskelle juhlapaikalle. Autossa on vanhaan malliin rahastaja ja ehkä kuullaan muutama tarinakin entisaikojen bussimatkoilta.