Koronarokotukseen pääsee Haminassa ja Kouvolan Hansassa ilman ajanvarausta tänään ja ensi viikon lauantaina

Etusijalla ovat tänään 12–15-vuotiaat, jotka voivat myös aikaistaa toista rokoteannosta ilman ajanvarausta.

Kymsote järjestää walk in -koronarokotusillan tänään torstaina kaikille kymenlaaksolaisille Haminan ja Kouvolan Hansan rokotuspisteillä, selviää Kymsoten tiedotteesta. Koronarokotukseen pääsee ilman ajanvarausta.

Kello 17.15–18.15 rokotetaan vain 12–15-vuotiaita ja heidän saattajiaan. Koululaisille on järjestetty oma linja ja jono, sillä he ovat etusijalla.Tästä eteenpäin iltayhdeksään asti rokotetaan lisäksi kaikkia muitakin kymenlaaksolaisia.

Kaikki 12 vuotta täyttäneet voivat hakea ensimmäisen rokotusannoksensa tai aikaistaa toista annostaan ilman ajanvarausta. Aikaistaminen on mahdollista vain, jos edellisestä annoksesta on kulunut vähintään kahdeksan viikkoa.

Tänään rokotuspisteillä oli alun perin tarkoitus rokottaa vain 12–15-vuotiaita koululaisia. Heitä ja huoltajia on tiedotettu asiasta erikseen Wilman välityksellä.

– Päädyimme viime hetkellä laajentamaan torstai-illan kaikille halukkaille kymenlaaksolaisille. Käytettävissä oleva henkilöstö ja saatavilla olevien annosten määrä mahdollistavat rokottamisen alkuperäistä suunnitelmaa suuremmalla kapasiteetilla, kertoo rokotuskoordinaattori Jenni Jaatinen.

Annettavat rokotevalmisteet ovat Pfizerin Comirnaty ja Modernan Spikevax.

Seuraava walk in -rokotus ensi viikolla

Rokotukseen voi saapua ilman ajanvarausta myös ensi viikon lauantaina 28. elokuuta, jolloin rokotteita jaetaan Kotkan Pasaatin ja Kouvolan Hansan rokotuspisteillä kello 9–15. Päivä on avoin kaikille 12 vuotta täyttäneille kymenlaaksolaisille, ja pisteillä on mahdollista aikaistaa tehosteannosta, mikäli edellisestä rokotuksesta on aikaa vähintään kahdeksan viikkoa. Annettava valmiste on tuolloin Comirnaty.

Walk in -päivään saapuvia pyydetään huomioimaan, että rokotuspisteelle saattaa syntyä jonoa.

– Asukkaat ovat ottaneet walk in -päivät hyvin omakseen, ja käytännöt ovat viimeisten rokotuspäivien aikana terävöityneet. Jonotus on sujunut oikein hyvässä hengessä, vaikka väkeä on saapunut rokotukseen runsaastikin. Alkusumpun jälkeen myös jonotusajat ovat lyhentyneet. Loppupäivästä rokotuspisteille on voinut olla vain viiden minuutin jononpätkä, Jaatinen avaa.

Walk in -päiviä järjestetään lisää syyskuussa, jolloin ajanvarauksella ja ilman ajanvarausta tapahtuvia rokotuksia voidaan toteuttaa rinnakkain.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka