Kymsoten alueella 20 uutta koronavirustartuntaa – Sairaalassa ei ole koronapotilaita

Suomessa uusia koronavirustartuntoja on todettu 684.

Kymsoten alueella on todettu 20 uutta koronavirustartuntaa. Kuvituskuva. Taru Hokkanen

STT , Krista Kierikka, Eetu Halonen

Kymsoten alueella on todettu perjantaina 20 uutta koronavirustartuntaa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tilastojen mukaan Kotkassa on todettu 5 uutta koronatartuntaa, Haminassa 2 ja Kouvolassa 7. Virolahdella, Miehikkälässä ja Pyhtäällä ei ole todettu uusia tartuntoja.

Kotkassa on tähän mennessä todettu yhteensä 769 koronavirustartuntaa, Haminassa 263, Pyhtäällä 53, Virolahdella 34 ja Miehikkälässä 10. Kouvolassa tartuntoja on todettu tähän mennessä 1 025.

Kymsoten alueella on todettu tähän mennessä yhteensä 2 191 koronavirustartuntaa. Sairaalahoidossa ei ole tällä hetkellä koronapotilaita.

Suomessa on todettu 684 uutta koronatartuntaa

Suomessa on raportoitu 684 uutta koronavirustartuntaa, kertoo THL. Kahden viime viikon aikana on raportoitu 9 993 tartuntaa, mikä on 1 538 tartuntaa enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Suomessa on koronaviruksen aiheuttaman taudin vuoksi sairaalahoidossa 99 ihmistä. Heistä 29 on tehohoidossa. Eilen sairaalahoidossa kerrottiin vastaavasti olevan 106 ihmistä. Tehohoidossa koronan vuoksi olevien lukumääräksi kerrottiin 29.

Yhteensä koronavirustartuntoja on raportoitu Suomessa pandemian aikana reilut 120 000.

Ilmaantuvuus edelleen suurinta Husin alueella

Koronaviruksen valtakunnallinen ilmaantuvuus on Suomessa 180 tartuntaa 100 000 asukasta kohden viimeksi kuluneilta kahdelta viikolta. Tätä edeltäviltä kahdelta viikolta ilmaantuvuusluku oli 153. Luvut ovat pyöristettyjä.

Eniten koronaa jyllää edelleen Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) alueella, jossa taudin ilmaantuvuusluku on 303. Seuraavaksi eniten koronatartuntoja suhteessa asukaslukuun on Lapin (265), Varsinais-Suomen (190) ja Pirkanmaan (157) sairaanhoitopiirien alueilla.

Vähiten tartuntoja väkilukuun suhteutettuna on puolestaan Ahvenanmaan (63), Länsi-Pohjan (65) ja Pohjois-Karjalan (66) sairaanhoitopiireissä.

Sairaanhoitopiireistä Kainuun, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Keski-Suomen, Pirkanmaan, Päijät-Hämeen, Varsinais-Suomen ja Ahvenanmaan ilmaantuvuusluvut ovat laskeneet kahden viikon tarkastelujaksojen välillä.

Kymsoten ja THL:n luvut voivat poiketa toisistaan

Kymsoten ja THL:n ilmoittamissa tapausmäärissä on eroja. THL:n tilastoissa näkyvät sellaiset henkilöt, jotka asuvat tai on muutoin hoidettu Kymsoten ulkopuolella, mutta ovat kirjoilla Kymenlaaksossa. Kymsote kohtelee heikosti positiivisia laboratoriovastauksia samoin kuin vahvoja, mutta THL:n tartuntatautirekisteriin nämä eivät päädy. Lisäksi THL:n ja Kymsoten tilastotiedot voivat päivittyä takautuvasti.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka