Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kymsoten alueella neljä uutta koronavirustartuntaa

Suomessa uusia koronavirustartuntoja on todettu 371.

Kymsoten alueella on todettu tänään neljä uutta koronavirustartuntaa.

THL:n tilastojen mukaan Kotkassa on todettu kaksi ja Kouvolassa kolme uutta koronavirustartuntaa. Haminassa, Miehikkälässä, Virolahdella ja Pyhtäällä ei ole todettu uusia tartuntoja.

Kotkassa on tähän mennessä todettu yhteensä 785 koronavirustartuntaa, Haminassa 267, Pyhtäällä 54, Virolahdella 34 ja Miehikkälässä kymmenen. Kouvolassa tartuntoja on todettu tähän mennessä 1 030.

Kymsoten alueella on todettu tähän mennessä yhteensä 2 217 koronavirustartuntaa. Sairaalahoidossa ei ole tällä hetkellä koronaviruspotilaita.

Kymenlaaksossa on todettu useita joukkoaltistumisia, jotka koskevat muun muassa urheilujoukkueita, koululuokkia ja päiväkotiryhmiä. Tartunnanjäljitys ja koronanäytteenotto ovat näiden vuoksi ruuhkautuneet.

Suomessa 371 uutta koronatartuntaa

Suomessa on raportoitu 371 uutta koronavirustartuntaa, kertoo THL. Viimeisten kahden viikon aikana on raportoitu 9 563 tartuntaa, mikä on 210 enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana. Kaikkiaan koronavirustartuntoja on raportoitu Suomessa 122 417.

THL:n mukaan Suomessa on koronaviruksen vuoksi sairaalahoidossa 101 ihmistä, joista tehohoidossa 23. Sairaalahoidossa olevien määrä on noussut perjantaisesta kahdella. Tehohoidossa on kuusi ihmistä vähemmän kuin perjantaina.

Kymsoten ja THL:n luvut voivat poiketa toisistaan

Kymsoten ja THL:n ilmoittamissa tapausmäärissä on eroja. THL:n tilastoissa näkyvät sellaiset henkilöt, jotka asuvat tai on muutoin hoidettu Kymsoten ulkopuolella, mutta ovat kirjoilla Kymenlaaksossa. Kymsote kohtelee heikosti positiivisia laboratoriovastauksia samoin kuin vahvoja, mutta THL:n tartuntatautirekisteriin nämä eivät päädy. Lisäksi THL:n ja Kymsoten tilastotiedot voivat päivittyä takautuvasti.