Kymsoten alueella viisi uutta koronavirustartuntaa – Sairaalassa ei ole koronapotilaita

Suomessa uusia koronavirustartuntoja on todettu 644.

Kymsoten alueella on todettu viisi uutta koronavirustartuntaa. Kuvituskuva. Kai Skyttä

STT , Krista Kierikka

Kymsoten alueella on todettu tiistaina viisi uutta koronavirustartuntaa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tilastojen mukaan Kotkassa on todettu viisi uutta koronatartuntaa ja Haminassa yksi. Kouvolassa on todettu kolme uutta koronatartuntaa.

Kotkassa on tähän mennessä todettu yhteensä 790 koronavirustartuntaa, Haminassa 268, Pyhtäällä 54, Virolahdella 34 ja Miehikkälässä 10. Kouvolassa tartuntoja on todettu tähän mennessä 1 033.

Kymsoten alueella on todettu tähän mennessä yhteensä 2 222 koronavirustartuntaa. Sairaalahoidossa ei ole tällä hetkellä koronapotilaita.

Suomessa todettu 644 uutta koronatartuntaa

Suomessa on raportoitu 644 uutta koronavirustartuntaa, kertoo THL. Kahden viime viikon aikana on raportoitu 9 552 tartuntaa, mikä on vain 19 tartuntaa enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Kaikkiaan koronavirustartuntoja on raportoitu Suomessa 123 061.

Koronaviruksen kahden viikon ilmaantuvuus sataatuhatta asukasta kohden on 172, eli sama kuin mitä se oli edellisellä kahden viikon jaksolla.

THL:n tietojen mukaan suurin ilmaantuvuusluku on tällä hetkellä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä, jossa se on 297, ja Lapin sairaanhoitopiirissä, jossa se on 207. Ilmaantuvuus on korkeaa myös Kainuun sairaanhoitopiirissä (177) ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä (176).

Matalinta ilmaantuvuus on Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä (44). Luvut ovat pyöristettyjä.

Kymsoten ja THL:n luvut voivat poiketa toisistaan

Kymsoten ja THL:n ilmoittamissa tapausmäärissä on eroja. THL:n tilastoissa näkyvät sellaiset henkilöt, jotka asuvat tai on muutoin hoidettu Kymsoten ulkopuolella, mutta ovat kirjoilla Kymenlaaksossa. Kymsote kohtelee heikosti positiivisia laboratoriovastauksia samoin kuin vahvoja, mutta THL:n tartuntatautirekisteriin nämä eivät päädy. Lisäksi THL:n ja Kymsoten tilastotiedot voivat päivittyä takautuvasti.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka