Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kymsoten alueella 13 uutta koronavirustartuntaa – Sairaalassa ei ole koronapotilaita

Suomessa uusia koronavirustartuntoja on todettu 650.

Kymsoten alueella on todettu torstaina 13 uutta koronavirustartuntaa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tilastojen mukaan Kotkassa on todettu kolme uutta koronatartuntaa, Pyhtäällä yksi uusi tartunta ja Kouvolassa kolme uutta tartuntaa. Haminassa, Virolahdella ja Miehikkälässä ei ole todettu uusia tartuntoja.

Kotkassa on tähän mennessä todettu yhteensä 799 koronavirustartuntaa, Haminassa 268, Pyhtäällä 55, Virolahdella 34 ja Miehikkälässä 10. Kouvolassa tartuntoja on todettu tähän mennessä 1 040.

Kymsoten alueella on todettu tähän mennessä yhteensä 2 245 koronavirustartuntaa. Sairaalahoidossa ei ole tällä hetkellä koronapotilaita.

Suomessa 650 uutta koronatartuntaa

Suomessa on raportoitu torstaina 650 uutta koronatartuntaa. Kahden viime viikon aikana on raportoitu 9 152 tartuntaa, mikä on 833 tartuntaa vähemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Kaikkiaan koronavirustartuntoja on raportoitu Suomessa 124 285.

Karanteeniin on asetettu ennätysmäärä ihmisiä

Koronaviruksen kahden viikon ilmaantuvuus sataatuhatta asukasta kohden on 165, kun se edellisellä kahden viikon jaksolla oli 180.

THL:n tietojen mukaan suurin ilmaantuvuusluku on tällä hetkellä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä, jossa se on 288, ja Kainuun sairaanhoitopiirissä, jossa se on 202. Luvut ovat pyöristettyjä.

Tartuntojen ilmaantuvuus väheni kuluneen viikon aikana lähes kaikissa ikäryhmissä edellisviikkoon verrattuna, kertovat sosiaali- ja terveysministeriö ja THL. Positiivisten testien osuus testatuista näytteistä oli 2,8 prosenttia, eli lähes yhden prosenttiyksikön vähemmän kuin aiempina viikkoina.

Kymsoten ja THL:n luvut voivat poiketa toisistaan

Kymsoten ja THL:n ilmoittamissa tapausmäärissä on eroja. THL:n tilastoissa näkyvät sellaiset henkilöt, jotka asuvat tai on muutoin hoidettu Kymsoten ulkopuolella, mutta ovat kirjoilla Kymenlaaksossa. Kymsote kohtelee heikosti positiivisia laboratoriovastauksia samoin kuin vahvoja, mutta THL:n tartuntatautirekisteriin nämä eivät päädy. Lisäksi THL:n ja Kymsoten tilastotiedot voivat päivittyä takautuvasti.