Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kymsoten alueella viisi uutta koronavirustartuntaa – Sairaalassa ei ole koronapotilaita

Suomessa uusia koronavirustartuntoja on todettu 570.

Kymsoten alueella on todettu perjantaina viisi uutta koronavirustartuntaa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tilastojen mukaan Kotkassa on todettu yhdeksän uutta koronatartuntaa ja Kouvolassa kolme. Haminassa, Pyhtäällä, Virolahdella ja Miehikkälässä ei ole todettu uusia tartuntoja.

Kotkassa on tähän mennessä todettu yhteensä 808 koronavirustartuntaa, Haminassa 268, Pyhtäällä 55, Virolahdella 34 ja Miehikkälässä 10. Kouvolassa tartuntoja on todettu tähän mennessä 1 043.

Kymsoten alueella on todettu tähän mennessä yhteensä 2 250 koronavirustartuntaa. Sairaalahoidossa ei ole tällä hetkellä koronapotilaita.

Suomessa 570 uutta koronatartuntaa

Suomessa on todettu 570 uutta koronavirustartuntaa, kertoo THL. Kahden viime viikon aikana on raportoitu 8 906 tartuntaa, mikä on 1 230 tartuntaa vähemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Kaikkiaan koronavirustartuntoja on raportoitu pandemian aikana Suomessa 124 855.

Sairaalahoidossa on koronaviruksen aiheuttaman taudin vuoksi koko Suomessa 94 ihmistä. Heistä tehohoidossa on 23 ihmistä. Kaikkien sairaalahoidossa olevien määrä on laskenut torstaista kahdeksalla. Tehohoidossa olevien määrä puolestaan on noussut torstaista yhdellä.

Kainuussa maan toiseksi suurin ilmaantuvuus

Koronaviruksen valtakunnallinen kahden viikon ilmaantuvuus suhteessa väkilukuun on THL:n mukaan nyt 160 tartuntaa 100 000:ta asukasta kohden. Tätä edeltävien kahden viikon aikana ilmaantuvuus oli 183. Luvut ovat pyöristettyjä.

Asukaslukuun suhteutettuna eniten tartuntoja kahdelta viime viikolta on Helsingin ja Uudenmaan (277), Kainuun (205) sekä Pohjois-Pohjanmaan (154) sairaanhoitopiireissä. Kainuussa ilmaantuvuusluku on kahden viikon tarkastelujaksojen välillä liki kaksinkertaistunut.

Vähiten koronaa on suhteessa väkilukuun puolestaan Ahvenanmaan (20), Länsi-Pohjan (37) ja Pohjois-Savon (44) sairaanhoitopiireissä.

Kymsoten ja THL:n luvut voivat poiketa toisistaan

Kymsoten ja THL:n ilmoittamissa tapausmäärissä on eroja. THL:n tilastoissa näkyvät sellaiset henkilöt, jotka asuvat tai on muutoin hoidettu Kymsoten ulkopuolella, mutta ovat kirjoilla Kymenlaaksossa. Kymsote kohtelee heikosti positiivisia laboratoriovastauksia samoin kuin vahvoja, mutta THL:n tartuntatautirekisteriin nämä eivät päädy. Lisäksi THL:n ja Kymsoten tilastotiedot voivat päivittyä takautuvasti.