Kymsoten alueella seitsemän uutta koronatartuntaa – Joukkoaltistumisten määrä kasvaa Kymenlaaksossa

Viikonlopuksi testauskapasiteettia lisättiin, mutta Etelä-Kymenlaaksossa näytteenotto on edelleen ruuhkautunut. Viimeisen kalenteriviikon aikana näytteitä otettiin runsaasti, yli 3700 kappaletta.

Kymsote tiedottaa, että sen alueella on todettu maanantaina seitsemän uutta koronatartuntaa.

THL:n tilastojen mukaan Kouvolassa on todettu kaksi uutta koronatartuntaa ja Pyhtällä yksi. Kotkassa, Haminassa, Virolahdella ja Miehikkälässä ei ole todettu uusia tartuntoja.

Kotkassa on tähän mennessä todettu yhteensä 821 koronavirustartuntaa, Haminassa 270, Pyhtäällä 57, Virolahdella 34 ja Miehikkälässä kymmenen. Kouvolassa tartuntoja on todettu tähän mennessä 1056.

Kymsoten alueella on todettu tähän mennessä yhteensä 2 290 koronavirustartuntaa. Sairaalahoidossa ei ole tällä hetkellä koronaviruspotilaita.

Joukkoaltistumisten määrä kasvaa Kymenlaaksossa

Kymsote kertoo nettisivuillaan, että viime päivinä Kymenlaaksossa on hakeuduttu tavallista enemmän koronatesteihin.

– Syynä siihen ovat lisääntyneet joukkoaltistumiset ja sekä flunssakauden tuomat hengitystieinfektion oireet.

Viikonlopuksi testauskapasiteettia lisättiin, ja testiruuhkat ovat taittuneet Pohjois-Kymenlaaksossa.

– Etelä-Kymenlaaksossa näytteenotto on edelleen ruuhkautunut. Viimeisen kalenteriviikon aikana näytteitä otettiin runsaasti, yli 3700 kappaletta.

Viikonlopun aikana ilmeni joukkoaltistumisia, minkä vuoksi tartunnanjäljityksessä on tällä hetkellä viivettä.

Viime vuoden maaliskuun alun jälkeen Kymsotessa on tutkittu yhteensä 122 017 näytettä ja viimeisen viikon aikana näytteitä on tutkittu 3795.

Suomessa 472 uutta koronatartuntaa

Suomessa on todettu 472 uutta koronatartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. Kahden viime viikon aikana on raportoitu 8 341 tartuntaa, mikä on 1 946 vähemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Suomessa on koronaviruksen aiheuttaman taudin vuoksi sairaalahoidossa 97 ihmistä. Heistä tehohoidossa on 20 ihmistä.

Kaikkien sairaalahoidossa olevien määrä on noussut perjantaista kolmella. Tehohoidossa olevien määrä puolestaan on laskenut kolmella.

Kymsoten ja THL:n luvut voivat poiketa toisistaan

Kymsoten ja THL:n ilmoittamissa tapausmäärissä on eroja. THL:n tilastoissa näkyvät sellaiset henkilöt, jotka asuvat tai on muutoin hoidettu Kymsoten ulkopuolella, mutta ovat kirjoilla Kymenlaaksossa. Kymsote kohtelee heikosti positiivisia laboratoriovastauksia samoin kuin vahvoja, mutta THL:n tartuntatautirekisteriin nämä eivät päädy. Lisäksi THL:n ja Kymsoten tilastotiedot voivat päivittyä takautuvasti.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka