Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

THL: Kotkassa kuusi uutta koronatartuntaa, Kouvolassa kolme – Joukkoaltistumisia on tapahtunut erityisesti koululuokissa ja urheiluseuroissa

Kymsoten alueella ei ole tällä hetkellä koronaviruspotilaita sairaalahoidossa.

Kymsote tiedottaa, että sen alueella on todettu tiistaina kolme uutta koronavirustartuntaa.

THL:n tilastojen mukaan Kotkassa on todettu kuusi uutta tartuntaa ja Kouvolassa kolme. Haminassa, Pyhtäällä, Virolahdella ja Miehikkälässä ei ole todettu uusia tartuntoja.

Kotkassa on tähän mennessä todettu yhteensä 827 koronavirustartuntaa, Haminassa 270, Pyhtäällä 57, Virolahdella 34 ja Miehikkälässä kymmenen. Kouvolassa tartuntoja on todettu yhteensä 1059.

Kymsoten alueella on todettu yhteensä 2 293 koronavirustartuntaa. Sairaalahoidossa ei ole tällä hetkellä koronaviruspotilaita.

– Runsaiden joukkoaltistumisten vuoksi Kymsoten tartunnanjäljitys on edelleen ruuhkautunut. Joukkoaltistumisia on ilmennyt erityisesti koululuokissa ja urheiluseuroissa, kerrotaan Kymsoten nettisivuilla.

Suomessa 617 uutta koronatartuntaa

Suomessa on todettu 617 uutta koronatartuntaa, kertoo THL. Kahden viime viikon aikana on raportoitu 8 429 tartuntaa, mikä on 1 877 vähemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Eilen maanantaina Suomessa oli koronaviruksen aiheuttaman taudin vuoksi sairaalahoidossa 97 ihmistä. Heistä tehohoidossa oli 20 ihmistä.

Kymsoten ja THL:n luvut voivat poiketa toisistaan

Kymsoten ja THL:n ilmoittamissa tapausmäärissä on eroja. THL:n tilastoissa näkyvät sellaiset henkilöt, jotka asuvat tai on muutoin hoidettu Kymsoten ulkopuolella, mutta ovat kirjoilla Kymenlaaksossa. Kymsote kohtelee heikosti positiivisia laboratoriovastauksia samoin kuin vahvoja, mutta THL:n tartuntatautirekisteriin nämä eivät päädy. Lisäksi THL:n ja Kymsoten tilastotiedot voivat päivittyä takautuvasti.