Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Avi teki odotetun päätöksen: Kokoontumisrajoitukset poistuvat Kymenlaaksossa, muutos voimaan jo perjantaina

Vaatimus kahden metrin turvavälien mahdollistamisesta poistuu.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto avi teki odotetun päätöksen ja poisti Kymenlaakson kokoontumisrajoitukset. Muutos tulee voimaan perjantaina 3.9.

Kymenlaakson koronakoordinaatioryhmä esitti aville muutosta keskiviikkoisen kokouksensa jälkeen.

Muutos poistaa vaatimuksen kahden metrin turvavälien mahdollistamisesta sisätiloissa. Tämä ratkaisu helpottaa yleisötapahtumien, kuten kulttuuri- ja urheilutapahtumien, järjestämistä. Myös muut tapahtumia koskevat rajoitukset poistuvat.

Koronakoordinaatioryhmä suosittelee edelleen vahvasti muun muassa kasvomaskien käyttöä ja kontaktien välttämistä kokoontumisissa.

Hygieniavaatimukset voimassa

Yleiset hygieniavaatimukset ovat edelleen voimassa koko Suomessa. Ne koskevat laajasti erilaisten asiakas- ja yleisötilojen käyttöä.

Asiakkailla ja osallistujilla tulee olla mahdollisuus käsien puhdistamiseen, tilojen ja pintojen puhdistamista pitää tehostaa normaaliin verrattuna, ja asiakkaiden ja osallistujien oleskelu pitää järjestää niin väljästi kuin se on mahdollista. Riittävän etäisyyden pitämiseen, käsien puhdistamiseen ja muihin varotoimiin liittyen asiakkaille ja osallistujille tulee antaa toimintaohjeet.