Kymsoten alueella on todettu kolme uutta koronatartuntaa – Viimeisen viikon aikana Kymenlaaksossa on tehty yli 4600 koronatestiä

Suomessa uusia koronatartuntoja on todettu 408 kappaletta.

Kymsoten alueella on todettu tähän mennessä yhteensä 2363 koronavirustartuntaa. Kuvituskuva. Minna Lyytinen

Johanna Vehkaluoto

Kymsote tiedottaa, että sen alueella on todettu maanantaina kolme uutta koronavirustartuntaa.

THL:n tilastoissa kuntakohtaiset tartuntamäärät ovat Etelä-Kymenlaakson kuntien ja Kouvolan osalta samat kuin eilenkin.

Kotkassa on tähän mennessä todettu yhteensä 874 koronavirustartuntaa, Haminassa 276, Pyhtäällä 57, Virolahdella 34, Miehikkälässä 12 ja Kouvolassa 1074.

Kymsoten alueella on todettu tähän mennessä yhteensä 2363 koronavirustartuntaa. Sairaalahoidossa ei ole tällä hetkellä koronaviruspotilaita.

Viime vuoden maaliskuun alun jälkeen Kymsotessa on tutkittu yhteensä 126 637 koronatestinäytettä. Viimeisen viikon aikana näytteitä on tutkittu 4 620.

Suomessa 408 uutta koronatartuntaa

Suomessa on todettu 408 uutta koronavirustartuntaa, kertoo THL.

Viimeisten kahden viikon aikana on raportoitu 7 997 tartuntaa, mikä on 1 745 tartuntaa vähemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Koko epidemian aikana Suomessa on raportoitu runsaat 130 000 koronatartuntaa.

Suomessa koronaviruksen vuoksi on sairaalahoidossa 101 ihmistä, joista 20 tehohoidossa. Sairaalahoidossa olevien koronapotilaiden määrä kasvoi kymmenellä perjantaihin verrattuna. Tehohoidossa olevien määrä väheni yhdellä.

Kymsoten ja THL:n luvut voivat poiketa toisistaan

Kymsoten ja THL:n ilmoittamissa tapausmäärissä on eroja. THL:n tilaistoissa näkyvät sellaiset henkilöt, jotka asuvat tai on muutoin hoidettu Kymsoten ulkopuolella, mutta ovat kirjoilla Kymenlaaksossa. Kymsote kohtelee heikosti positiivisia laboratoriovastauksia samoin kuin vahvoja, mutta THL:n tartuntatautirekisteriin nämä eivät päädy. Lisäksi THL:n ja Kymsoten tilastotiedot voivat päivittyä takautuvasti.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka