Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kymsoten alueella on todettu kuusi uutta koronatartuntaa – Sairaalahoitoon joutuu nyt keski-ikäisiä tai sitä nuorempia rokottamattomia henkilöitä

Suomessa uusia koronavirustartuntoja on todettua 213 kappaletta.

Kymsote tiedottaa, että sen alueella on todettu maanantaina kuusi uutta koronavirustartuntaa.

THL:n tilastojen mukaan Kotkassa on todettu kolme uutta koronavirustartuntaa, Haminassa yksi ja Kouvolassa kolme. Pyhtäällä, Virolahdella ja Miehikkälässä ei ole todettu uusia tartuntoja.

Kotkassa on tähän mennessä todettu yhteensä 911 koronatartuntaa, Haminassa 279, Pyhtäällä 58, Virolahdella 34 ja Miehikkälässä 12. Kouvolassa tartuntoja on yhteensä 1096.

Kymsoten alueella on todettu yhteensä 2 427 koronavirustartuntaa. Sairaalahoidossa on tällä hetkellä neljä koronaviruspotilasta.

– Aiemmissa epidemian vaiheessa sairaalahoitoa vaativat potilaat olivat yleisimmin iäkkäitä henkilöitä. Nyt on edelleen nähtävissä suuntaus, että sairaalahoitoon joutuvat ovat yleensä keski-ikäisiä tai jopa nuorempia henkilöitä, jotka eivät ole ottaneet koronarokotuksia, kerrotaan Kymsoten nettisivuilla.

Viime vuoden maaliskuun alun jälkeen Kymsotessa on tutkittu yhteensä 130 068 koronanäytettä. Viimeksi kuluneen viikon aikana näytteitä on tutkittu 3 431.

Suomessa 213 uutta koronatartuntaa

Suomessa on raportoitu 213 uutta koronavirustartuntaa, kertoo THL. Viimeisten kahden viikon aikana on raportoitu 7 200 tartuntaa, mikä on 1 347 tartuntaa vähemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

THL:n mukaan Suomessa on koronaviruksen vuoksi sairaalahoidossa 100 ihmistä, joista tehohoidossa on 28. Sairaalahoidossa olevien määrä on noussut perjantaista kuudella ihmisellä. Tehohoidossa on samaten kuusi ihmistä enemmän kuin perjantaina.

Kaikkiaan koronavirustartuntoja on raportoitu Suomessa 133 851.

Kymsoten ja THL:n luvut voivat poiketa toisistaan

Kymsoten ja THL:n ilmoittamissa tapausmäärissä on eroja. THL:n tilastoissa näkyvät sellaiset henkilöt, jotka asuvat tai on muutoin hoidettu Kymsoten ulkopuolella, mutta ovat kirjoilla Kymenlaaksossa. Kymsote kohtelee heikosti positiivisia laboratoriovastauksia samoin kuin vahvoja, mutta THL:n tartuntatautirekisteriin nämä eivät päädy. Lisäksi THL:n ja Kymsoten tilastotiedot voivat päivittyä takautuvasti.