Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kymsote ottaa käyttöön tartunnanjäljitystä helpottavan verkkopalvelun – Koronatartunnan saanut voi käydä itse listaamassa henkilöt, jotka on altistanut

Palvelun on tarkoitus tulla käyttöön vielä syyskuun aikana.

Kymsote on ottamassa käyttöön uuden verkkopalvelun, jonka avulla voidaan nopeuttaa tartunnanjäljitystyötä. Koronatietoni.fi-palvelussa koronavirustartunnan saanut voi itse käydä ilmoittamassa mahdollisten altistuneiden nimet, puhelinnumerot ja perustiedot.

– Kun on saanut tekstiviestillä tiedon positiivisesta testituloksesta, voi jo ennen jäljittäjän yhteydenottoa kirjata tartuttavuusaikana olleita kontaktejaan muistiin, jotta jäljittämisessä päästään sitten niin sanotusti suoraan asiaan. Viestissä tulee sen vastaanottajalle muitakin ohjeita siitä, miten hänen tulee toimia ja elää ennen tartunnanjäljittäjän yhteydenottoa, kertoo Kymsoten johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa.

Altistuneiden jäljitystyöstä tulee nopeampaa

Kymsoten tartuntatautien ja infektioiden torjuntayksikön palveluesimies Oili Ström kertoo, että tiedot siirtyvät palvelusta alustavina tietoina tartunnanjäljityksen ohjelmistoon muiden siellä olevien tietojen yhteyteen.

– Ammattilaisen tekemien lisäysten ja hyväksynnän jälkeen altistuneiden tiedot näkyvät tartunnanjäljityksessä samalla tavoin kuin muutkin altistumistiedot.

Palvelu nopeuttaa ja helpottaa tartuntatautien ja infektioiden torjuntayksikön kanssa tehtävää jäljitystyötä.

– Yksikön kanssa käydään sitten vielä läpi nämä listatut henkilöt ja arvioidaan, ovatko he altistuneita.

Palvelu on tarkoitus ottaa käyttöön vielä syyskuun aikana.

– Otamme sen käyttöön, kunhan saamme kuntoon kaikki tarvittavat taustat. Tavoitteenamme on saada palvelu käyttöön syyskuun aikana, kertoo Ström.

Uuden palvelun käyttöönotosta kertoi ensimmäisenä Yle.