Kymsoten alueella neljä uutta koronavirustartuntaa – Sairaalassa on neljä koronapotilasta

Suomessa uusia koronavirustartuntoja on todettu 273.

Kymsoten alueella on todettu maanantaina neljä uutta koronavirustartuntaa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tilastojen mukaan Kotkassa on todettu 2 uutta koronatartuntaa, Haminassa 1 ja Kouvolassa 1. Pyhtäällä, Virolahdella ja Miehikkälässä ei ole todettu uusia tartuntoja.

Kotkassa on tähän mennessä todettu yhteensä 947 koronavirustartuntaa, Haminassa 288, Pyhtäällä 60, Virolahdella 34 ja Miehikkälässä 13. Kouvolassa tartuntoja on todettu tähän mennessä 1 158.

Kymsoten alueella on todettu tähän mennessä yhteensä 2 542 koronavirustartuntaa. Sairaalahoidossa on tällä hetkellä neljä koronapotilasta.

Näytteenottomäärät vähentyneet

Kymsotessa on tutkittu 2 478 koronavirusnäytettä 20.–27.9. Kymsote kertoo verkkosivuillaan, että näytteenottomäärät ovat vähentyneet kolmen viime viikon aikana 56 prosenttia. Kymsoten mukaan tämä selittää osaltaan myös koronatartuntojen määrää: mitä vähemmän näytteitä otetaan, sitä vähemmän on positiivisia testituloksia.

Suomessa raportoitu 273 uutta koronatartuntaa

Suomessa on raportoitu 273 uutta koronavirustartuntaa, kertoo THL.

Kahden viime viikon aikana on raportoitu 5 677 tartuntaa, mikä on 1 634 tartuntaa vähemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Koronaviruksen vuoksi sairaalahoidossa on nyt 119 ihmistä, joista 25 tehohoidossa.

Sairaalahoidossa olevien määrä nousi perjantaista 15:llä ja tehohoidossa olevien määrä nousi neljällä.

Kaikkiaan koronavirustartuntoja on raportoitu Suomessa 139 678.

Kymsoten ja THL:n luvut voivat poiketa toisistaan

Kymsoten ja THL:n ilmoittamissa tapausmäärissä on eroja. THL:n tilastoissa näkyvät sellaiset henkilöt, jotka asuvat tai on muutoin hoidettu Kymsoten ulkopuolella, mutta ovat kirjoilla Kymenlaaksossa. Kymsote kohtelee heikosti positiivisia laboratoriovastauksia samoin kuin vahvoja, mutta THL:n tartuntatautirekisteriin nämä eivät päädy. Lisäksi THL:n ja Kymsoten tilastotiedot voivat päivittyä takautuvasti.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka